söndag 15 september 2013

egna delikatesser.

I dag har vi städat in hösten lite smått. Det är lika mysigt som när man på våren städar och fixar in sommaren. Lilla fröken tyckte det var så varmt att hon sprang barfota och med bara armar. Jag har även tillbringat lite tid i köket i helgen. Har fått delikatesser från både lilla frökens mommas-, farfars- och farmors trädgårdsland. Här har ni en god morotsmarmelad som passar lika gott till nybakta scones till en skiva ost. Sedan testade jag ett recept från Ellinor - Äppelpajsgranola. En granola som delvis görs på rågflinor, osötat äppelmos, torkade bär och bovete.
500 gram morötter
1 citron
1 apelsin
3 msk riven färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl syltsocker
3 stjärnanis
Skala och riv morötterna. Tvätta citronen och apelsinen. Finriv skalet och pressa ur saften. Koka morötter, ingefära, vatten, citrusskal och citrussaft i ca 5 minuter. Tillsätt syltsocker och stjärnanis och låt koka på svag värme utan lock i ca 45 minuter. Om det skummar, ta bort det. Häll upp på rena burkar och förvara i kylskåp.

1 kommentar:

  1. Morotsmarmeladen blev jag väldigt nyfiken på. Just nu har jag dock kylen full av diverse sylter och marmelader från de senaste veckornas bär- och fruktkok. Men spar receptet för framtida bruk.

    Kul att du testade granolan också. Hoppas den smakar!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.