torsdag 9 maj 2013

med ädelost & valnötter och en mjukglass på det.

Grillat kött, en god potatissallad och ett glas rosé fick avsluta den här lediga dagen och en liten mjukglass på det. Potatissalladen måste jag dela med mig av, då den var mycket god.
Ett halvt kilo kokt potatis. En halv påse bladspenat, hackad i mindre bitar. En liten näve ärtskott. Valnötter efter smak och en bit ädelost. Grön olivvinägrett: 1 burk grön olivcréme, 2 msk olivolja, 1 1/2 msk vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Mosa den kokta potatisen lätt med en gaffel, blanda ner olivvinägrett. Blanda i ärtskott och spenat. Samt hälften av ädelosten. Rör om och lägga upp i en skål och garnera med valnötter och resten av ädelosten.
Var tvungen att testa Arlas mjukglass som man kan göra själv. Den finns i kyldisken som tetra och man vispar den lätt för att sedan frysa och sedan vispa igen innan man serverar den. Smakar som mjukglass och kommer helt klart att ätas här hemma igen. Både jag och lilla fröken älskar allt med grädde och mjukglass. Vi testade vanilj, men den finns även i smakerna jordgubb och choklad.

8 kommentarer:

  1. *mums* me mjukglass. Vart har du fått tag på den? Har inte sett nån sån, tyvärr.
    Kramar faster

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den fanns på ICA Maxi på mejeri :) Supergod! Kramar

      Radera
  2. Å, låter smaskigt! Är jättesugen på att prova mjukglassen, får hålla utkik imorgon när vi ska handla på stormarknaden.

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att ni tycker om den om ni testar den. Kram från Sandra

      Radera
  3. Åh jag älskar mjukglss, denna måste vi ju bara testa och den där potatissalladen lät ju inte heller helt fel, men vad är olivecréme?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Olivcréme kan man säkert göra själv på något sätt, men jag köpte den färdig på glasburk på Maxi :)

      Radera
  4. Vilken fantastisk sallad! Kombinationen spenat, ädelost och valnötter är oslagbar. Potatis tillhör kanske inte mina favorittillbehör men i denna kombination skulle det nog gå bra ;)
    Önskar dig en fortsatt fin fredag och helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan alltid utesluta potatis eller ta mindre. Tror dock att det är ännu godare om man gör den på färskpotatis :) Hoppas att du har en fin helg! Kram från mig

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.