måndag 28 maj 2012

Quinoasallad med grönsaker och pesto.

Mat och fika som man äter utomhus en vacker sommardag smakar alltid gott och den här goda salladen åt vi tillsammans med grillad laxfile i folie.

2 dl tricolore quinoa
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
1 ask körsbärstomater
3 msk röd pesto
150 gram fetaost
Persilja
Olivolja
Salt och grovmalen svartpeppar

Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Skala vitlök och rödlök och finhacka dem. Skala morötterna och zucchinin och skär dem i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna. Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i 2-3 msk olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda quinoan med grönsakerna, körbärstomater och pesto. Häll upp i en skål och smula över fetaosten och garnera med persilja.

4 kommentarer:

  1. Quinoa är vi hemskt dåliga på att äta här hemma, för jag vet aldrig riktigt hur ja ska göra för att få det gott! men detta lät ju smaskigt, de ska ja definitivt prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är roligt med lite variation ibland. Hoppas att ni gillar det om ni testar :)

      Radera
  2. Suveränt med lite matinspiration!! Hoppas allt är bra med er, det var alldeles för länge sedan. Vore skoj att komma ut till er, titta hur ni fått det och umgås!! Ha en fin dag. Kramar Mirja

    SvaraRadera
  3. Vi mår bra. Hoppas att det är bra med er också. Ni är mycket välkomna hit vilken dag/kväll som helst. Vi måste gå och fika något på Tivars också :) Vi hörs av något på telefon. Kramar från Sandra

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.