måndag 6 augusti 2012

Kapristoppad kycklingfilé.

Här kommer ett litet middagstips från mig på en mycket smakrik och god kycklingrätt. Rätten passar alldeles utmärkt att äta kall också. Receptet har jag hittat i Lantliv.
Kaprisstoppad kycklingfilé

Topping:
½ dl mango chutney
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ dl olivolja
1 dl vispgrädde
1 stor rödlök
½ dl finhackad persilja
½ dl finklippt gräslök
3 msk kapris
Salt och nymalen svartpeppar

Övriga ingredienser:
1 ½ kg kycklingfilé
Smör
Salt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Topping: Blanda mango chutney och vinäger i en rymlig bunke. Tillsätt olivoljan, lite i taget, under vispning. Dressingen kommer att tjockna efterhand som oljan hälls i. Rör ner grädden. Skala och finhacka löken. Blanda ner resten av ingredienserna i dressingen. Spara lite hackad lök, persilja och kapris till garnering. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form och låt steka klart i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut filéerna och låt dem svalna lite. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg upp på ett fint fat. Lägg över toppingen och den överblivna toppingen i skål bredvid. Här hemma åt vi kokt färskpotatis till kycklingen.

2 kommentarer:

  1. Det här ska jag prova!! Ser supergott ut :)

    Kram Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt gott och rätt enkelt att göra när man har inte har så mycket tid :) Kram från Sandra

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.