måndag 11 februari 2013

chiagröt.

I min kost är det nu chiafrön och chiagröt. Chiafrön innehåller mest omega-3 fettsyror i hela växtriket. Dessutom mer än lax. Vilket förbättrar vårat upptag av vitaminer och mineraler, minskar risken för flertalet sjukdomar. Den innehåller mycket antioxidanter, hela 30% mer än blåbär. Den innehåller mer kalcium än mjölk och många andra bra saker.
I gröten på bilden har jag blötlagt 2 msk chiafrön i vatten över natten och serverat med kokos och hallon, efter tips av Ellinor. Godast tycker jag att det är att blötlägga dem i mandelmjölk. Om man inte vill äta fröna som en gröt, blanda det i en smoothie eller i en annan gröt. Fröna behöver inte krossas.

4 kommentarer:

  1. Jag har aldrig hört talas om de här fröna. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Jag instämmer med föregående, har aldrig heller hört talas om dessa frön... Ska se om de alls finns i Arvidsjaur :)

    SvaraRadera
  3. Kul att tipset föll dig i smaken ;) Jag tror nog att man kan låta dessa frön svälla i vad man än gillar. Såg ett recept med hälften vatten, hälften kvarg, vilket jag skall pröva en annan dag. Då blir det mer som en pudding, vilket nog kan passa som efterrätt. Har även sett dem som enbart blandat det med frukt, typ frysta hallon/jordgubbar och sedan låtit det svälla innan de serverat det som dessert. Fantasin vet inga gränser ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.