söndag 12 augusti 2012

Valnötter, hasselnötter, russin & linfrön.

Det är lite sitta-ute-kväll-väder och hade en tanke på att sätta mig ute vid bron och läsa, men i stället har jag valt att ägna mig åt att försöka pyssla på med saker som jag vill göra inne och få undan det. Blandat med det har jag kokat rödvinbärssylt och funderar på om jag hinner laga köttbullar, baka tekakor och några småkakor innan klockan 21.30 då jag senast tänkt krypa ner i sängen.

Vi har ätit väldigt mycket müsli här hemma i sommar och därför har jag nu gjort en egen müsli. Den är snart uppäten, därför tänkte jag ge er receptet innan jag glömmer bort det. Tycker att det här receptet innehåller lite mycket socker, därför kommer jag försöka testa att minska det nästa omgång.
Om ni gör egen müsli, vilket är erat favoritinnehåll?

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral olja

Blanda allt i en stor bunke. Häll i önskade tillbehör som du också vill ska rostas t ex nötter. Rosta i 20-30 minuter i 200 grader, rör om ganska ofta så att det inte bränns.
Förutom det ovan kan man blanda i det man vill och den här gången blandade jag i linfrön, hasselnötter, valnötter och russin.
Frukostgodis

4 kommentarer:

 1. Mmm, vad gott! Frukost är helt klart bästa måltiden på dagen, tycker jag.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också, speciellt om man har mycket tid på sig och alla i familjen kan äta samtidigt. Men en lång frukost med en morgontidning helt ensam är inte helt fel det heller ibland ;) Kram

   Radera
 2. Det lät jättegott!!
  sv: Åh.. tack :)
  Ja... Det är verkligen stor skillnad att ha kort att titta på i album än att se dem på datorn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska göra en ny omgång i morgon, får se vad jag blandar i för gott då :)

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.