fredag 4 maj 2012

Blåsippor, lamm och snö.

Det har regnat och snöat här precis hela dagen och det är så blött och lerigt. Eftersom vi är själva hela dygnet så trotsade vi vädret och gav oss in till stan för att besöka Lantbrukardagarna samt ett besök på Växtvaruhuset. Det var roligt att se Vilja när hon fick se djuren och speciellt förtjust blev hon nog i de söta lammen. När vi kom hem kröp vi upp i soffan med varm mjölk och mesesmörgåsar. Nu sitter Vilja och målar lite innan det är dags för middag. Tittar in och önskar er en fin fredag och helg.
Både lammen och kalvarna höll sig under tak för att det regnade, men de sa "bää" flera gånger och då tittade Vilja på mig med stora ögon och världens gladaste leende.
 Vilja fick mata islandshästarna med hö.
 
Och på väg hem så var de där i vägkanten, massor av vackra blåsippor.

4 kommentarer:

 1. Mesemackor är vår dotter Junis favorit, hennes farmor får göra tunnbröd mackor i parti och minut när vi hälsar på i Hällsjö (mellan Sollefteå & Kramfors) Efter 12 år så tycker även en sörlänning som jag att det smakar gott:-) Härligt med lite lantliv.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din dotter :) Men jag förstår även dig, för det är en speciell smak och ibland tror jag att mese är något som man antingen älskar eller hatar :) Min sambo är inte så förtjust i det och han är från Norrland :) Kram från Sandra

   Radera
 2. Vad gosigt de ser ut att ha det i sina hyddor!
  Ha en skön helg!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det såg så varmt och gott ut där och hade inte alls lust att komma ut och säga hej :) En trevlig helg till er också. Kram från Sandra

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.