torsdag 25 augusti 2011

Vår fina Bamse-tjej.

I dag har vi varit på BVC på 5-månaders kontroll. Det var både vikt, längd, huvudomfång, läkarundersökning och vaccination. Om ni frågar mig, så tycker jag att det är så dumt att ha läkarundersökning och vaccination på samma gång. Ni som läste mitt inlägg, Mjölken sinar, vet att vi sista veckan har satt in mer ersättning till Vilja och lite mer gröt. Min känsla av att hon fick för lite mat, var helt fel. Hon har gått upp massor i vikt sedan sist och hamnade över sin kurva nu. Så nu fortsätter vi amma var 4:e timme, som vi har gjort och minskar lite på ersättningen, hur mycket har jag inte riktigt funderat över ännu. Vilja har på 6 1/2 vecka gått upp 1290 gram. Hon väger nu 7310 gram. 65,5 cm lång och 43,8 cm i huvudomfång. Tänk att hon om 90 gram har dubblat sin födelsevikt.

Besöket på BVC var riktigt jobbigt i dag och jag har aldrig hört Vilja så ledsen någonsin. Det började inte så bra eftersom hon inte sov någon förmiddagsvila innan besöket och vi hann inte ens få av henne kläderna innan hon var väldigt ledsen. Jag kände mig så hjälplös när jag inte fick möjlighet att trösta henne mellan vägning, läkarundersökning och sprutor. Så fort jag fick möjlighet plockade jag upp henne, men vi hade 15 minuter på oss på allting. När jag ammade henne efteråt så hade hon "eftergråt" en bra stund. Det gjorde så ont i mitt mamma-hjärta. Hon verkar inte ha så ont efter sprutorna och har ännu inte fått någon feber, så vi hoppas att det inte blir något i natt eller i morgon heller. Hur har er dag varit?

Vilja får lite ersättning av pappa i soffan innan lite eftermiddagsvila. Vilken liten linslus hon har blivit. I dag har hon hittat min gamla scarf, den var mysig att gosa med och mjuk mot ansiktet.

6 kommentarer:

 1. Visst är det så! Tända ljus, raggsockar, koftor, filtar och mys framför tv´n. Hösten lockar allt nu måste jag erkänna :D Kram

  SvaraRadera
 2. så söt!! Och skönt att hon gått upp ordentligt.. hellre det än för lite liksom :)

  Ja nu börjar det dra ihop sig här hemma, sista kvällen på pilates-mattan dessutom och det är ju alltid nåt ;) Ska verkligen bli skönt att flytta!!

  SvaraRadera
 3. Åh va jobbigt de e!! Jag håller med varför kan dom inte dela upp de? Blir ju så mycket på en gång för dom små!!
  Duktiga Vilja va fint hon växer!!

  SvaraRadera
 4. Tack! Är "under konstruktion" dock :) Vill få till som ett litet Agnes-hörn där eftersom hon inte har något egen rum.

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att hon växer så fint! Men jag vet, vaccinationerna är det värsta som finns. Jag lyckades aldrig särskilt väl med att dölja min förfasning heller vilket ju gjorde Viggo ännu mer ledsen. Hoppas att hon fortfarande hållt sig feberfri efter sprutan! Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, det lät som att det blev lite mycket för lillan med alla undersökningar och sprutor, stackarn!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.