söndag 21 augusti 2011

Mjölken sinar.

Lilla sötnosen vaknade 04, flyttade över henne till vår säng och hon åt lite, sedan somnade vi om. Men kl 05.15 tyckte hon att det var morgon och vi myste i sängen en liten stund.

Jag har sista veckan börjat misstänka att min mjölk har sinat. Förra veckan ökade vi ersättningen vid lunch och vid läggdags till 150 ml, men jag har fortfarande en känsla av att hon skulle behöva mera. Jag har ingen tanke på att försöka få mer mjölk när hon ändå snart ska börja äta riktig mat, hon får äta av det som finns, så länge det finns. Men jag tänker öka ersättningen per dag och bli lite mer noga med matrutiner. Matrutiner är inget som vi har använt oss av riktigt när jag har ammat henne. Man har som vetat att hon vill äta med 3-4 timmars mellanrum. Så i morse när jag vi vaknade fick hon 90 ml ersättning. Min tanke är att hon ska få det varje dag. Gröt runt 8-9.00. Smakportion 11-12.00. Samt 150 ml ersättning. Runt 17-tiden 90 ml ersättning. Vid läggdags 150 ml. Sedan ammar jag henne lite då och då under dagen och kvällen. Om hon vill ha gröt på eftermiddagen, så tänkte jag även att vi ska ge henne det.

Eftersom vi var uppe så tidigt i morse, så passade jag på att göra två smakportioner med morötter och några portioner med ärtor. Tog även upp hallon ur frysen, som jag tänkte att jag ska mixa och frysa ner så att hon får i morgon. I dag ska jag mixa päron som hon får smaka på under dagen.

4 kommentarer:

 1. jag tänker tvärtom och undrar om jag någonsin kommer att bli av med mjölken, känns som att jag har hur mycket som helst, haha. Men hoppas att du får ordning på Viljas matrutiner och så, det är som du säger ingen ordning på maten här heller, Alva äter liksom när hon blir hungrig :) kram !

  SvaraRadera
 2. Tänk så spännande att få uppleva alla dessa nya smaker och intryck för första gången! Hoppas att hon gillar vad som bjuds.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, ju mer man ökar den andra maten och ersättningen desto snabbare sinar ju såklart mjölken :) Men 3-4 timmars mellanrum? SKÖNT! Minna ammar ungefär varannan timme dagtid och så med ungefär 3 timmars mellanrum på nätterna. Fast de senaste dagarna har varit bättre och nu har hon också ammat ungefär var 3e timme kanske på dagen :)

  SvaraRadera
 4. Härligt och nyttigt. Jag gjorde precis som du, frös in i iskubformar. Gjorde i princip all mat själv och frös in i burkar allteftersom hon blev större och det blev mer mat. Funkade utmärkt och hon gillade det. Allra mest gillade hon en gryta jag gjorde på kyckling, morötter, potatis, ärtor och med garam masala som krydda. Många kryddor ska man ju undvika men Garam Masala är en man kan använda utan dåligt samvete. Hon gillar det än, kyckling och garam masala =)

  Kram på er

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.