onsdag 17 augusti 2011

Magsovare.

Vilja har sovit på mage förut ett par gånger på dagtid. Då har jag låtit henne göra det. Nu när jag var in så hade hon lagt sig på mage. Vet inte om jag bör vända tillbaka henne till rygg. Hur brukar ni göra om de somnar på mage?

7 kommentarer:

 1. Det är nog ingen fara, så länge man har henne under uppsikt tror jag :) det är nog värst under de första veckorna/månaderna :)

  SvaraRadera
 2. Alice har fått lov till att sova på magen. Om du är rädd kan du köpa en andingsalarm som en extra säkerhet ;)

  SvaraRadera
 3. Elly har aldrig sovit på mage, men vår sköterska på bvc sa att om hon gör det behöver vi inte vända henne, utan det räcker att ta bort kudden.

  SvaraRadera
 4. När Jolie var mindre fick hon aldrig sova på magen. Men hon var nog ungefär lika gammal som Vilja är nu när hon själv började lägga sig på magen och sen dess har hon fått sova så. Jag tror risken är som störst innan de kan lyfta huvudet själv.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. sv: Det är lika bra nu! :) Fast man inser vilka dåliga skådespelare det är :P

  Alfons får bara sova på mage när vi är i närheten och vakna. Alltså inte på natten. Men jag har hört att om barnet själv kan vända sig från rygg till mage så är det ingen fara om dom sover på mage. Då ska dom nämligen vara tillräckligt starka i nacken. Men vet inte om det stämmer, men det är ju svårt att hindra ett barn om den vänder sig själv.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. När de själv kan vända sig till mage så är det så. Märta har sovit på mage från hon var 2 månader, kan ju inte gå o vända dem hela tiden :)
  Har ni kudde så ta bort den bara :)

  SvaraRadera
 7. När Isak blev 5 månader ungefär så började han tycka om att sova på magen och det gör han fortfarande. Jag låter honom göra det och tittar till honom väldigt ofta. Eftersom det inte hjälper att lägga honom på rygg för han vänder sig på mage ändå, men det funkar helt ok. Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.