söndag 25 augusti 2013

Citron- och nektarinpaj.

Eftersom vi fortfarande får njuta av fina sommardagar så tänkte jag bjuda på ett recept på en god paj.
4 nektariner
2 msk socker
1 burk kondenserad mjölk
2 citroner (pressad saft)
4 äggulor
1 helt ägg

Mördeg:
1 dl socker
100 gram rumsvarmt smör
1 litet ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Degen: Nyp samman alla ingredienser till degen och tryck ut den i en pajform. Ställ in i kylskåp under tiden du gör fyllningen. Kärna ur nektarinerna, klyfta dem och strö över socker, stek i en stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter, så att de vätskas ur. Låt svalna och lägg dem sedan i pajformen. Vispa ägg och äggulor i en bunke. Häll i kondenserad mjölk och vispa hårt i 5 minuter. Tillsätt citronjuice och vispa i ytterligare 5 minuter. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 20-25 minuter till att den har stelnat. Låt den svalna och ställ sedan i kylskåp minst 6 timmar. Strö över florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar och ha en fin dag.