söndag 6 januari 2013

nyårsafton 2012.

År 2012 avslutade vi tillsammans med två andra familjer och det blev ett mycket trevligt avslut på året med god mat och fint sällskap. Alla barnen sov över tolvslaget, men lilla fröken vaknade kort därefter. Det var inte bara vi vuxna som fick ett bra avslut. Barnen lekte och såg ut att ha väldigt roligt. Tack för ett gott slut på 2012 och hoppas på många fina stunder tillsammans under 2013.

Vi delade upp maten och vi fick göra efterrätt och det är en bra lott för oss, då jag älskar efterrätter. Valde att göra en Vit chokladmousse med lingon som Nordingården tipsade om.

Smält 100 gr vit choklad i vattenbad. Rör då och då och låt svalna lite. Vispa 1 1/2 dl grädde ganska hårt. Vispa 1 1/2 äggula i en separat bunke. Rör ned äggula och den vita chokladen i bunken med grädden. Blanda i ca 1 dl lingon. Häll upp i skålar / glas och låt stå i kylen några timmar, gärna över natten. Dekorera med lingon när du serverar.
Vilka sötnosar vi har!

1 kommentar:

  1. Men ohhh så gott, måste jag testa någon gång. Samt så trevlig nyår ni hade, och bra att ha knytis sådär, det är ju en trevlig lott också då man får efterrättslottne, fniss

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.