söndag 5 augusti 2012

Vit chokladkaka och besök av farmor med väninnor.

I veckan hade vi besök av Viljas farmor med väninnor. Vi fikade, pratade och provsmakade några av de hemmagjorda produkterna – Syrénsaft, maskrosgelé, svartvinbärsbladsdricka samt en liten sötsak på det.
 
Vilja fick en alldeles egen telefon som spelar och blinkar och det var en mycket nöjd liten tjej här hemma.
 
Bjöd på den här goda kakan och den var lika god några dagar efter som nybakt.

Vit chokladkaka med blåbär och citron

100 g smör
100 g + 50 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
1 msk pressad citron
2 ½ dl vetemjöl
3 dl blåbär
florsocker

Smält smöret. Ta av det från plattan. Lägg i 100 gram vit choklad och smält den försiktigt under omrörning. Blanda i socker, vaniljsocker och ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet. Häll smeten i smord form med löstagbar kant. Strö över blåbär och riv över 50 gram choklad. Grädda kakan på 200 grader mitt i ugnen ca 25 minuter. Pudra över florsocker innan servering. Om man vill kan den serveras med glass och färska blåbär.

2 kommentarer:

  1. Vilken god kaka! Och ganska lättbakad, perfekt då man nu inte allt har så mycket tid över! Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var verkligen jättegod och håller med om att det är bra att ha en del godsaker som går relativt snabbt att göra :) Hoppas att ni tycker om den :)

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.