fredag 24 augusti 2012

Det där vardagliga fredagsmyset är det bästa.

Här förbereder vi fredagsmys. Så medan Henrik och Vilja badar, pajen är i ugnen och tårtan väntar på att bli förberedd. Och vinglaset väntar på lite vitt. Så får ni ett litet recept av mig.

Hade bruna bananer i fruktskålen och bakade därför Leilas supergoda banankaka. Perfekt att använda övermogna bananer till och väldigt god.

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 stk mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 g valnötter
Smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt. Mosa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i smeten. Fyll en smord och bröad form, 24 cm i diameter och löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 30-35 minuter. Strö över lite florsocker vid servering.

Trevlig fredagkväll fina ni!

3 kommentarer:

  1. Åh så gott, bra, jag behöver massor av kakrecept känner jag inför stundande ettårskalas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt med kalas och att få fixa till! Hoppas att du har hittat många goda recept :)

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.