måndag 16 juli 2012

Som en koladröm!

Till lite efterrätt och kvällsfika i går fick vi äntligen smaka på – Koladröm med daimgrädde och jordgubbar. Den var väldigt god, men också väldigt söt. Det är vinnartårtan som fanns med i ett nummer av Buffé. Här får ni receptet:

1 burk sötad kondenserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivekex
1 liter jordgubbar
1 ½ dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Låt småkoka i ca 2 ½ timme. Fyll på med vatten efter hand om det behövs. Ta sedan upp burken och skölj den i kallt vatten och låt svalna helt.
Klä insidan av en form med löstagbar kant med plastfolie. Smält smöret, mixa digestivekexen och rör ihop dem och tryck sedan ut i formen. Ställ i kylen minst en timme.
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda ner 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från botten, lyft upp den och dra försiktigt bort plasten och lägg den på ett fat. Bred på kolakrämen, sedan grädden och strö över daimen och dekorera med jordgubbar.
Pga det dåliga ljuset hade vi sådan tur att de vackra Mårbacka-pelargonerna i fönstret också kom med.

3 kommentarer:

  1. ja har faktiskt sparat den receptet från tidningen, tyckte den verkade riktigt god och lagom svår att baka!

    SvaraRadera
  2. Åh den har jag faktiskt också sparat. Ska nog ta och göra den jag med. Det ser så himla gott ut!

    SvaraRadera
  3. Har också sparat den, men inte hunnit göra. Kan tänka mig att den blir lite sliskig dock, men god :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.