söndag 29 juli 2012

Fick ni höra när ni var små att man fick starka ben av mjölk?

Vår dotter älskar mjölk. Och vatten. Under festivalen delade Arla ut mjölk till alla och Vilja drack upp den med ett slurp när vi kom hem. På sitt egna lilla sätt. Här hemma dricker vi standardmjölk, gärna så ”riktig” mjölk som möjligt. Det gäller det mesta med mejeriprodukter, det går inte att hitta några lätt-produkter i vårat kylskåp. Och helst ekologiskt också förstås.
 
 
 
 
Hörde några rekommendationer om att man ska ge sina barn mellanmjölk och blev väldigt förvånad. Vi kollade inte så mycket på det, men anledningen är något om att mellanmjölken är d-vitamin berikad och det är inte standardmjölken. Däremot ska man veta att standardmjölken naturligt innehåller d-vitamin, men att det inte står på förpackningen samt jag ska tillägga att jag inte vet hur mycket det innehåller. Fick ni några speciella rekommendationer för era barn?

4 kommentarer:

 1. Söta Vilja! Alice skrattade högt när jag visade henne inlägget med mjölken. Tack för fina sommardagar! Hoppas vi ses snart igen

  Kramar från Veronica med familj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh goa Alice! Vilja är verkligen inne i en testa-att-kladda-period. Tack själv för härliga dagar. Vi får komma ner och hälsa på er snart. Ni får säga till om ni vill ha hjälp vid flytt. Barnpassning, matlagning, bärhjälp eller något annat :)
   Många kramar från oss

   Radera
 2. Vilken söting! Så långt hår hon fått va ?

  Oj, ingen aning om mjölken. Vi är inte riktigt där än eftersom att Elsa inte är året. Men hon har fått smaka yoghurt, mjölk, gräddfil, creme fraiche osv. Men tack för upplysning i förväg ! Det är toppen att läsa bloggar med äldre barn, så mycket tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, super långt och tjockt! Men hon plockar ur hårspännn och snoddar ur håret, så det är ofta massa mat i ;)
   Vår BVC-sköterska sa inget om mjölken, så det är nog olika på olika sköterskor :) Såg faktiskt ett intressant program om där de uteslöt helt mjölk pga mycket allergier. Det finns mycket att fundera över när det gäller barn och mat :)
   Kram

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.