måndag 30 juli 2012

Ett vegetariskt alternativ.

Här kommer receptet på dagens middag. Däremot är jag inte så förtjust i löken till och kommer nästa gång byta ut det mot något annat, som tomater eller svamp.

Gröna grillspett med risoni

2 squash
2 paprikor i olika färger
2 gula lökar
2 msk rapsolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Pesto

Risoni:
3 paprikor i olika färger
3 dl risoni
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1/2 tsk salt

Risoni:
Sätt ugnen på 250 grader. Halvera paprikorna och kärna ur dem och lägg dem med den kupade sidan uppåt i en ugnssäker form. Tillaga dem mitt i ugnen tills att skalet börjar bli bränt och bubblar. Ta ut och låt dem kallna. Dra av skalet och skär dem i bitar. Koka risoni i vattnet med grönsaksbuljongen som det står på förpackningen. Blanda sedan risoni och paprika. Smaka av om du behöver mer salt.

Skär squash i skivor. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp grönsakerna på grillspett. Pensla med olja, svartpeppar och salt. Grilla dem efter smak till att ni tycker att de är klara. Servera med risoni och pesto.
120728

2 kommentarer:

  1. Konstaterade så sent som igår att det varit alldeles för lite grillning för mig i år. Får försöka att ta igen det nu innan hösten är här på allvar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grillat är så gott och vi har grillat en del, men det har inte alls varit riktigt grillväder många dagar :( Hoppas att du hinner få något gott grillat innan hösten är här på allvar. Kram

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.