måndag 30 juli 2012

Bullbak med smak av hallon.

Bakade en ny sorts bullar i dag och de är supergoda som variation till mer vanliga bullar, men jag tycker personligen att inget går upp mot att äta en riktigt god kardemummabulle eller färska bär som de är. Rekommenderar även att baka med färska bär, då de frysta bären vattnar rätt mycket när de har tinat och det blev kladdigt. Mums med florsocker!

Vilja var med och bakade och med deg och hallon i hela ansiktet och på händerna, så somnade hon sittandes i sin stol. Vilken sötstrut jag fick bära till sängen och hon fick några extra pussar innan jag fortsatte med bullbaket. Ni missar väl inte att följa oss på instagram, där jag delar med mig av sådana godbitar lite då och då.

Hallonbullar med vit choklad

5 dl mjölk
50 gram jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
12 dl vetemjöl

Fyllning:
250 gram färska hallon
100 gram vit choklad
150 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker

Pensling:
1 ägg
Garnering:
Florsocker

Värm mjölken till fingervarmt och blanda mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen i maskin ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter. Mosa hallonen till fyllningen. Grovriv chokladen. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut till en stor platta ca 35*55 cm. Bred på smör, mosade hallen, riven choklad och strösocker. Vik ihop degen och skär i ca 2 cm breda remsor. Snurra ihop dem till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter på 225 grader. Låt bullarna svalna på galler och pudra över med florsocker innan servering.
120730

3 kommentarer:

  1. Galet så gott detta lät, detta recept blir att spara och baka då jag får lite tid över till aktning igen! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var annorlunda och väldigt somriga :) Kram

      Radera
  2. Visst är det, livets utan tvekan bästa resa! :D

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.