Lagom till helgen tänkte jag bjuda er på en mycket god kycklingsallad. Blanda och ta mängd efter vad ni önskar och behöver. Du behöver kycklingfiléer, bacon, rödlök, blandad sallad (jag tog ruccola och machesallad), kokta linser, vit balsamvinäger, créme fraice gourmet rostad vitlök och timjan. Jag grillade kycklingfiléerna i ugn med en vitlöksmarinad, sedan skivad jag dem. Skölj salladen och koka linserna. Blanda sallad och färdigkokta linser. Lägg upp det på ett fat. Stek bacon och låt fettet rinna av på ett hushållspapper innan du lägger upp det på fatet. Skala, halvera och skär löken och strö över den på salladen. Lägg på de skivade kycklingfiléerna. Smula över lite flingsalt och ringla över balsamvinäger. Klicka upp små klickar av den smaksatta créme fraichen. Klart att äta!
En sallad i det gröna är alltid lite extra mumsigt.
Låter jättegott, ska jag absolut testa i sommar. Tycker om sallader av olika slag och på sommaren är det verkligen en perfekt lunch. Bara att tillaga i stora mängder och ha i kylen att mumsa på =)
SvaraRaderaHoppas du får en trevlig helg!
Kram Annica