tisdag 21 augusti 2012

Med ett barn på ryggen.

Tänkte visa er några av bilderna från första dagen från fjällvandringen. Vi har nu fått testa på hur det fungerar att vandra och sova borta två nätter med en liten långt bort från civilisationen. Packningen vi hade var bärsäck med Vilja plus lite packning på totalt 21 kg samt en vandringsryggsäck med tält, sovsäckar, kläder och annat på 24 kg. Vi tältade precis vid Sylarnas fjällstation och hade tillgång till värme, kök, matsal, dusch och vi åt deras goda frukostbuffé båda dagarna. Om man vill vandra med barn kan man komma undan med lätt packning om man väljer bort att sova i tält.

Vill verkligen uppmuntra er alla med barn att göra detta om ni tycker om att vara ute. Det är en av de finaste upplevelserna jag har haft med lilla fröken hittills. Hon älskade det. På alla sätt och efter 10 minuter var hon som hemma på fjällstationen. Och hon sov som en prinsessa i tältet. Fråga mig gärna om ni har funderingar.
Fredagen vandrade vi från Storulvåns fjällstation till Sylarnas fjällstation, totalt 16 km.
 Se efter i kundvagnen. Lilla fröken tyckte att vi skulle bära 1 kg kola med oss....
 
 
 Vattenpaus
 
 
Regnbåge

 

22 kommentarer:

 1. Det är så fint att jag blir tårögd. Vilka otroligt fina minnen att ge Vilja. Fantastiska bilder, jag vill genast iväg och vandra. Peter har varit däruppe flera gånger och vandrat. Han älskar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag hoppas så att hon kommer att tycka det är roligt att följa med oss i framtiden också. Man blir som så nära varandra och alldeles tagen av miljön. Förstår att Peter älskar det. Man fastnar lätt i det. Kram från mig

   Radera
 2. TACK för alla fina bilder! Ni är otroliga, som vågar ge er iväg på en sån strapats. Men ni fixar tydligen allt!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer flera bilder :) Det känns faktiskt ganska naturligt att ha med Vilja, man får bara tänka lite annorlunda ;)

   Radera
 3. Så vackert och härligt! :)

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka fantastiska bilder!! Nästa sommar vill jag också göra en fjälltur, vi kanske kan ta sällskap ;)

  Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore väldigt roligt att ta en fjälltur tillsammans och jag tror att barnen skulle ha så roligt tillsammans. De är ju ett år äldre då också. Man kan bara gå kortare turer och mysa runt resten :) Kramar från mig

   Radera
 5. Det var visst Rikard som var inloggad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anade att det inte var Rikard som skrev ;)

   Radera
 6. Vilka underbara bilder och vilken fantastisk vandring ni har gjort! Roligt att det gick så bra med Vilja och att hon uppskattade.
  Som barn spenderade jag och resten av familjen alltid somrarna i Norrland och de svenska fjällen. Då var man kanske lite avundsjuk på dem som alltid åkte till kusten, men nu, några år senare, är jag så glad att mina föräldrar gav mig och mina syskon chansen att uppleva allt detta. Jag har ofta tänkt att jag skall företa mig en liknande resa själv, i vuxen ålder, men det har ännu inte blivit av. Men vem vet, det kommer ju en sommar även nästa år (får vi hoppas) ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Tänk att man alltid är så, vill göra andra saker också. Så är jag lite nu också. Hur mycket fint vi än har här uppe, längtar jag till kusten. Stora städer och vita stränder. Men man får se till att få en härlig blandning på det :)
   Kollade förresten det du tipsade mig om i går, men lyckades inte komma in på lägenheterna då. Ska göra ett nytt försök i dag :)
   Kramar från Sandra

   Radera
 7. Vilka bilder och vilken fantastisk miljöer ni har där uppe, lite annat än här i Östergötland!! Måste vara så mysigt och härligt att vandra min sin familj i naturen, bara ni och inga telefoner eller annat som stör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vackert, men ni har en vacker miljö på ett annat sätt och visst är det skönt att få komma bort en stund och bara andas :)

   Radera
 8. Men ååh vilka fina härliga bilder, det ser ju helt fantastiskt ut! Skönt att det gick så bra med Vilja och att hon gillade det! Till och med jag som är så långt ifrån friluftsmänniska man kan komma blev ju sugen på att göra något liknande :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har funderat över hur det skulle ha varit om Vilja inte hade gillat det, då kanske det inte hade varit så trivsamt. Men hon kanske gör som mamma och pappa :) Kram

   Radera
 9. Ohh så härliga bilder, så fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ändå tycker jag att bilderna inte visar hur vackert det egentligen är :)

   Radera
 10. Ja det är svårt att hinna med allt man vill göra, däribland bloggandet:) Skönt att någon känner likadant! Vilka härliga bilder från fjällen och vad mysigt sätt du skriver på. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får blogga när man känner att man har tid och lust. Tror att det blir som bäst då också :)

   Tack, det var en riktigt mysig tur.

   Kram från Sandra

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.