tisdag 22 maj 2012

Pasta med nässelpesto.

Av de där envisa nässlorna vid bärbusken gjorde jag i dag nässelpesto. Så till lunch blev det pasta med nässelpesto och riven parmesan. Väldigt gott. Såhär gör du nässelpesto:

1 liter nässlor (det ska vara de nya skotten och bladen)
1 1/2 dl mandel
3/4 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt

Skölj nässlorna noggrant. Lägg dem i kokande vatten och låt dem sjuda någon minut. Häll över dem i ett durkslag och krama ur allt vatten. Skålla och skala mandeln. Mixa det med vitlök och salt i en matberedare. Blanda det sedan med pasta och lite av vattnet som man kokade nässlorna i. Strö över riven parmesan.

4 kommentarer:

  1. Åh, vilket spännande recept! Såg ju supergott ut!
    Tack för din kommentar om min tårta! Den blev faktiskt jättegod, precis som det mesta man bakar enligt recept av Leila Lindholm :) Kramar!

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott det verkar! Tack för receptet - det måste jag prova!

    TACK för din rara grattishälsning hos mej idag!
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Aha, kan man göra sånt med dem också. trodde de bara dög till att bäras långt bort i skogen och hoppas att de inte hittar hem igen :)
    Kanske man skulle testa någon gång, men bäst att inte berätta för de andra vad jag bjuder på för då vägrar de antagligen äta haha
    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Spännande!
    Nässelsoppa åt jag sist när jag gick på dagis (!) men tänker alltid att jag skulle vilja prova det igen. Nu kom ytterligare en sak till på listan :)
    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.