tisdag 8 maj 2012

En köksglimt.

Nu ska ni äntligen få se en bild av den nästan klara skänken och "nya" köksdelen. Här var kylskåpet tidigare placerad, det har vi flyttat till ett hörn och skänken är ommålad från en grå färg till matt vit från Beckers. Det saknas fortfarande några hyllplan som inte är målad och tanken var först att dörrarna skulle på igen, men nu funderar jag på att hänga ett skynke för. Vad tycker ni?
Hyllorna är från IKEA och var oljade, men är nu målade i Beckers antikvit. Det är inte klart vad som ska finnas på hyllor och i skåp, så just nu hamnar allt där. Ramen på griffeltavlan är också målad i matt vit från Beckers.
I fredagskväll när Henrik inte var hemma och det var hockey på tv, så passade jag på att baka skorpor. Leilas underbara kardemummaskorpor. Perfekt att plocka från burken till en kopp kaffe.

1 tsk kardemummakärnor
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
1 vaniljstång
2 ekologiska ägg
1 dl sötmandel
1 bittermandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Stöt kardemumman i en mortel. Vispa samman smör, strösocker, råsocker, urskrapad vaniljstång och kardemumma. Rör ned ett ägg i taget. Hacka sötmandlarna och riv bittermandeln. Blanda mandeln med vetemjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten. Forma degen till två rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skiva längderna i ca 1 cm tjocka skivor och torka sedan skorporna i ugnen ca 15 minuter.

9 kommentarer:

  1. Det ser lovande ut! Ni verkar bo så otroligt mysigt!
    Gott med skorpor också. Det var jätte längesedan jag åt, och ännu mer längesedan jag bakade! Får bli ändring på det.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Fint! Gillar hyllorna, är lite sugen på att byta ut vår valnötsfärgade LACK-hylla i köket mot såna ni har. Kanske får göra slag i saken snart?
    kram j.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det blir jättefint, tycker så mycket om den gamla stilen och olika nyanser i vitt. Tror att ett tyg istället för dörr skulle få skänken att se ut som den alltid stått i ett lantkök. Tror det skulle vara jättefint
    /Linda

    SvaraRadera
  4. Visst är det så?! Det är helt underbart men ibland så kan man bli så lat och hamna i en träningssvacka, där är jag nu ! Hoppas att jag kommer ur den snart :)

    men åh så fint ni har fått det ! jag tror att ett skynke hade varit såå fint, det känns som att det hade passat så bra in med det andra och din stil :) kram !

    SvaraRadera
  5. Gott med skorpor =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

    SvaraRadera
  6. Vad fint det blev! Tack för receptet på skorporna, de ska jag nog prova att göra ikväll - när jag ändå är hemma själv.

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  7. Ni får det så fint i ert kök, riktigt härligt känsla! Dessa skorpor lät mycket goda, måste nog allt ta och testa dem någon dag!

    SvaraRadera
  8. Så himla fint Sandra! Verkligen mysigt. Och de skorporna är to die for.

    SvaraRadera
  9. Hej Sandra,

    Fint kök!

    Vänliga hälsningar
    Lina, Beckers Färg

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.