tisdag 8 maj 2012

Gul som i gullviva.

Det blev en riktigt härlig vårdag i dag. Inte så varmt att man ville gå runt i linne, men ute har vi velat vara och Vilja ville inte alls gå in i kväll. Vi tände på grillen och det blev grillat till middag när Henrik kom hem. Det var en något förvånad tjej som såg när pappa kom hem på cykel. Hon vill gärna springa efter rådjuren när hon ser dem nu och snabb har hon blivit, så vi gick ner på ängen nedanför så att hon kunde se dem närmare. Och traktorerna, vilken lycka det är att få se dem hur många gånger som helst på en dag, tycker Vilja. Nu ska jag gå ut och plocka undan lite ris, löv och torkat gräs samt fundera över om det blir en löptur i kväll eller inte.
 Nu blommar första gullvivan.
Planterade om Flitiga Lisa i en gammal vitmålad tunna. De är snart på väg att blomma, men de fick flytta eftersom de inte såg ut att må så gott inne i rummet. De mådde väldigt gott i farstun och tas nu in på natten.
Såhär kan det se ut när man är inne på en paus för mellanmål. Alla böcker ner på golvet, filtar, decilitermått och annat som är roligt och så en härlig hög av goaste bustrollet och Teja.
I dag har jag fortsatt rensningen av bärbuskarna och krattat undan löv och kvistar under. Det är några kvar, men det känns redan mycket bättre och det ser ut som att de kan bära lite bär ändå. Har även fortsatt rensa lite i häcken som går mot trädgårdslandet och det är så härligt med våren att få njuta av den här härliga vårsolen och städa fram sommaren.
Och det här är en härlig utsikt att njuta av. Fridfullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar och ha en fin dag.