onsdag 30 maj 2012

En doft av hägg.

Den här kylan gör att den som har dåligt tålamod och planterar ut blommor får ångra det, jag är en av dem som tycker lite synd om en del av mina plantor. Som tur är har jag några på reserv. Vi tillbringade gårdagen mestadels inomhus. Men i två omgångar hann vi vara ute, riva lite ogräs, se på blommor, fotografera och plantera om lite. Ett bord började även slipas. I dag har jag suttit inne på kontoret och det sägs att vårat trädgårdsland har blivit plöjt i dag. Så roligt. Nu ska en annan på byn hjälpa oss att fräsa, sedan får jag stoppa fingrarna i jorden. Äntligen!!
 På husruinen blommar någon blomma som jag inte vet vad det är.
 Några ensamma styvmorsvioler hade tittat fram och så vackra de är.
 
 Häggen blommar snart och doften av blommande hägg är helt underbar.
 
Gullvivorna blommar överallt hos oss och det är otroligt vackert med allt gult. Nu har även smörblomman kommit upp och blommar i kapp med gullvivorna.

2 kommentarer:

  1. ja nu när vi har haft det varmt ett tag, så tänker man att det nu ska vara så varmt! Så man blir alltid lika förvånnad när det kommer ett bakslag! så roligt att trädgårdslandet är plöjt, kan ni så massor med gott sen!

    SvaraRadera
  2. Inte roligt med kylan som kommer tillbaka, men vi borde ju inte vara förvånade med tanke på att det är lika varje år. Jag har också planterat en del blommor, men än verkar de klara sig. Värre var det med tomat- och chiliplantorna som jag glömde ute över natten =(
    Vad ska du odla i trädgårslandet?
    Hoppas du får varmare väder så du kan stoppa fingrarna i jorden utan att frysa =)
    Kram Annica

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.