onsdag 18 april 2012

På en gungande bänk med en bok i handen.

En dag som man är lite här och lite där. En mycket trevlig födelsedagslunch för mig och en kollega med andra kollegor på Arctura. Gjort mitt livs allra första EKG och tagit blodprover. Lite läskigt, men den där hängande träkon fick mig att le och känna mig som ett litet barn. Sedan den där solen som värmde mitt ansikte när jag cyklade hem. Folk klev ur bilarna och småpratade med varandra på färjan, de har gjort det här förr och visst längtar nog alla efter våren och sommaren nu. Själv satt jag ute på bänken, kände hur färjan gungade lite försiktigt, såg hur Storsjön låg nästan blank, men isen har inte släppt helt och det är fint, det är vår. Längst bort i horisonten såg jag fjällen, det där molntäcket från morgonen var som bortblåst. Sedan sjönk jag ner i min bok. Ett helt år har gått sedan jag sist blev sådär fast. Den där känslan att försvinna in i en bok har jag längtat efter. Det är Ranelid. Min första av honom och han är fantastisk. Hemma väntade de på mig ute på gräsmattan och det värmde i mitt hjärta av att vara hemma hos dem. Är gräsänka över natten och längtar till att vi i morgon är lediga alla tre. En extra dag. Då ska vi äta sparrissoppa och aktivitet efter väder. Hur har er dag varit?
 
Det var för längesen som min svärmor sa att jag säkert skulle gilla Björn Ranelids böcker och det var då jag sprang och köpte den här. Sedan har den bara legat och samlat damm, flyttades för att den skulle börja läsas. Låg i flera månader, till nu. Har ni läst något av honom? Någon bok att rekommendera i sådana fall?

6 kommentarer:

 1. Vår dag har varit väldigt blandad, vi har bland annat hunnit med städning, pyssel, sovstund och hundvakt! Nej tyvärr har jag inte läst någon bok alls av honom, men var evigheter sen jag blev fast i en bok så kanske borde köpa en av hans och läsa!

  SvaraRadera
 2. Köp inga fler Ranelid-böcker, Sandra! Jag har hyllmetrar just av honom, och det är bara att hämta! Och behålla om du vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag vill jättegärna låna böcker av honom :) Och tack för att du tipsade om honom :)

   Radera
  2. Det är viktigt att bortse från den Ranelid vi då och då ser i Tv-rutan och författaren Ranelid, så som vi möter honom i böckerna. Hans romaner fängslar verkligen - både språket och innehållet är fantastiskt!

   Radera
 3. Hoppas det gick bra med blodprover och EKG, det kan vara skönt att utesluta saker. Det blir lite lättare att slappna av då! Jättebra att lyssna på sin kropp och ta det på allvar. Ha nu fina lediga dagar med din familj. /En sjuksköterske-mamma som följer din fina blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. EKG såg jättebra ut tyckte han, proverna har jag inte fått något svar på. Men det är skönt att få kolla upp det. Och tusen tack för din kommentar, det är alltid så roligt att få en liten glimt av vilka som tittar in här. Hoppas att ni har fått en bra start på veckan.

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.