På en tisdag kan man sätta pelargonblad i glas på bricka, busa, ta en promenad och känna att det faktiskt är vår trots snö från himlen, baka Finska pinnar, leka, äta kyckling med stark currysås till middag och bada med lillan och bubbla med munnen. Sådan där lyx som det är att få vara hemma och mamma.
Klippte ner två av pelargonerna som jag sådde från frö, tyckte att de började spreta och var lite gängliga och bladen, de hamnade i glas på bricka.
Köpte fina stora bullformar på Åhléns.
Småkakor är alltid bra att ha i frysen, så jag och lillan bakade Finska pinnar.
200 gram smör
1 dl socker
6 dl vetemjöl
1 kaffesked bakpulver
1 dl hackad sötmandel
5 stk hackade bittemandlar
Uppvispad äggvita till garnering
Blanda samman smör, socker, mjöl och bakpulver. Rulla till längder och skär dem till bitar, cirka 5 cm. Doppa i äggvita och sedan i hackade mandlar. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter i 200 grader.
åh såååå fina muffinsformar :)
SvaraRaderaHär spritter inläggen av vår tecken och känslor, så gott och trevligt!
SvaraRaderaLycka till med skotten, själv ides jag bara sätta om...
Kram Sussi
SV: Blusen är från H&M :) Finns i ljusblått också :)
SvaraRaderaHoppas ni haft en härlig påskvecka ni med! <3
Vad fint det såg ut med blommorna på fatet så där. Enkelt, men snyggt!
SvaraRadera