torsdag 5 april 2012

Cupcake & skärtorsdag.

Tittar in och vill önska er en fin skärtorsdag. En del firar ledigheten redan i dag, medan andra jobbar halvdag och andra heldag. Hur inleder ni påskhelgen?

Bjuder på mer bilder från Viljas kalas. Tiden springer i väg och det är inte många dagar kvar till att hon är 13 månader och ibland är det som att man måste stanna upp och njuta och se vilken utveckling de här små gör. Som i morse, Vilja hjälpte mig bädda sängen och hämta kuddarna i fåtöljen. Att kunna säga till henne att hämta nästa, det fick mig att stanna upp en stund och bara se på den här lilla, underbara människan med sådan nyfikenhet och energi.
Vi bjöd på cupcakes. Receptet kommer från Leilas nya bok, Hello cupcake! och heter Walter´s birthday cupcakes. Följde receptet, men gjorde en egen garnering. De stora hjärtana pysslade Henrik ihop, medan de små kommer från en strösselburk. En del fick även garnering av viol på burk.
 Till 12 cupcakes behöver du:

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 3 limefrukter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret, tillsät mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Tillsätt sedan rivet skal av lime och saften. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Cream cheese frosting

60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 3 limefrukter
150 gram philiadelphiaost

Vispa alla ingredienser riktigt fluffigt och bred frostingen på kakorna och garnera sedan efter smak.

Jag gjorde även smörgåstårta för allra första gången i mitt liv och det var lite eftersom jag tänkte att den kan Vilja äta av också. Även om jag skulle ha låtit henne äta av en vanlig tårta, så tyckte jag att det var bättre med tårta och sådär i lunch tid är även gästerna och vi lite hungriga. Nästa år kanske hon själv säger vad hon vill ha för tårta. Det blev en smörgåstårta med kräftor och kallrökt lax. Den blev väldigt god, men skulle jag göra om den, så skulle jag blanda lite lax i röran också.
Vilja var fascinerad av ljuset, men när alla ställde sig och skulle sjunga så blev hon så brydd och ledsen. Det var som att hon kände att all uppmärksamhet var på henne och hon visste inte vart hon skulle ta vägen. Vilja smakade bara litegrann av bakelsen och visst tyckte hon att den var mums.
Däremot så tyckte hon inte alls om smörgåstårtan och hon som äter i stort sätt allt. Så vi fick ställa oss och göra en annan lunch till henne. Och det är klart, det var hennes dag, då bestämmer man själv vad man vill äta.

9 kommentarer:

  1. Åh, så härliga bilder och lycka till med påskpyntet idag. Så mysigt med pynt oavsett högtid :)

    SvaraRadera
  2. De där cupcakes´en ser fantastiska ut!
    Njuter av ledig dag idag, bakar inför fikabesök ikväll. Imorgon väntar jobb och sedan ledigt i fem dagar.

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  3. Mums så mycket gott! Hoppas att ni får en riktigt härlig påsk nu Sandra.
    Stor kram !

    SvaraRadera
  4. Ja tiden går verkligen fort med dom små, min pojkvän har en systerdotter som är 3 och det är så roligt att se hur hon utvecklas och lär sig nya saker hela tiden. Hon har ett väldigt bra ordförråd och sätter in meningar vid helt rätta tillfllen så man kan inte annat än skratta åt henne bland. Smörgåstårtan lät verkligen super god. =)
    I år inleder vi påskhelgen med att jobba lite och nu ska vi strax sätta oss i bilen och dra oss mot fjällen. =) Ska bli skönt att åka hem och fira påsk och träffa familjen.
    Synd bara på förskylningen. =/
    Glad påsk på er!! Kram

    SvaraRadera
  5. Vilket hejdundrande kalas lillstrumpan verkar ha haft, och det är klart att man förtjänar när man har en så viktig födelsedag som ettårsdagen! Är impad över hur mycket du hinner med-hur gör du superkvinnan?! Tips mottages med tacksamhet ;)

    SvaraRadera
  6. Ja det är så fascinerade, att man nu mer och mer kan kommunicera med dem på ett nytt sätt! ja det har man ju kunnat tidigare med, men för varje dag så känns det som de små liven förstår mer och mer! de börjar bli så stora! å vad mumsiga de cupcakesen såg ut, du är så duktigt på att baka o få de fint!

    SvaraRadera
  7. OJ! Ser att jag glömt att gratta din stora tjej som tydligen REDAn blivit 1-år! =/ Så ett fyrfaldigt leve för fina Vilja i efterskott, hurra, hurra, hurra, hurra <3 KRAM

    SvaraRadera
  8. Vilka fantastiskt fina cupcakes, ser smarrigt ut!

    SvaraRadera
  9. Supersöta cupcakes, ser otroligt smarriga ut! :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.