fredag 9 mars 2012

En Mårbacka har flyttat in.

Äntligen, äntligen, äntligen, bor det en Mårbacka-pelargon hos oss. Egentligen vill jag ha flera, men alla de hade på butiken kändes lite höga och gängliga. Så jag valde att köpa en och avvakta om de blir bättre desto närmare sommaren vi kommer. Nu är bara frågan om jag ska klippa ner den och plantera om den eller låta det vara till nästa säsong? Om någon har erfarenhet får ni gärna komma med tips och förslag. I väntan på att jag ska bestämma mig, så står den vackert i köksfönstret. Den lyser upp hela köket.

Det är 1,4 plusgrader ute, ändå vaknar vi med kallt inomhus. Det var 16,5 grader när vi klev upp och jag som trodde att vi inte skulle behöva elda i kakelugnen på morgonen något mer innan nästa vinter. Den här vinden blåser in så mycket kyla. Samtidigt är det mysigt att få tända en liten brasa. Vi blev lite bortskämda med soliga dagar som värmde upp hela huset. Nu är det en kopp kaffe, en smörgås, nyhetsmorgon och morgonmys med Vilja, sedan ska vi ta ett varmt morgonbad. Och det är fredag. Underbara fredag. Önskar er en fin fredag.


Ser ni vilka små fläckar vi har på fönsterrutorna? De får mig att le och jag tänker på den här vackra dikten.
De första pelargonfröerna som jag satte i jord växer på sig bra och jag ser framemot att få se blommorna på de här.

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt med Mårbacka!
    Jag skulle nog klippa ner den och sätta skotten i jord, för att få fler exemplar av denna underbara pelargon.

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  2. Det är ju så fint med Mårbacka, men tyvärr har ingen erfarenhet av dem så kan inte ge något tips! Så kul att de som du själv sår börjar titta upp!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.