lördag 19 november 2011

Krämig pasta med kyckling & 8 månader.

I går kväll lagade jag Krämig pasta med kyckling och grönt, som fanns med i senaste numret av Buffé. En väldigt god och lättlagad vardagsrätt. Här kommer receptet på det sättet som jag gjorde det, för 4 personer.

300 g fullkornspenne
300 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1/2 purjolök
150 g sockerärtor
2 msk färsk rosmarin
2 dl creme fraiche
30 g babyspenat
Olivolja
Grillkrydda
Flingsalt
Svartpeppar

Koka pastan. Skär kycklingen i bitar. Skala och skiva vitlöken. Hacka den gula löken och purjolöken. Strimla sockerärtorna. Blanda kycklingen med 1 msk grillkrydda. Stek i olivolja i en stekpanna, tillsätt vitlöken och rosmarin efter en några minuter och låt steka en stund till kycklingen är klar. Lägg allt åt sidan. Stek grönsakerna i olivolja. Häll av pastan och häll tillbaka det i kastrullen, tillsätt creme fraiche och värm försiktigt. Blanda i kyckling och grönsaker. Blanda i babyspenat och smaka av med lite flingsalt och svartpeppar.

Det är en fin lördag i dag då vår älskade lilla tjej blir 8 månader. Mer om det senare. Nu ska jag göra mig klar för att promenera ner på stan. Önskar er en fin dag.

3 kommentarer:

  1. hihi, det blir gardiner till lillans rum ;) åh blir hon 8 månader idag, stora tjejen ! Snart är det Alvas tur :) kramar

    SvaraRadera
  2. Grattis fina Vilja på 8-månaderdagen!

    SvaraRadera
  3. Tack, för påminnelsen om detta recept. Kvällens middag är bestämd!

    Kram Ellinor

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.