torsdag 11 augusti 2011

Naturens delikatesser.

I dag hann vi ut en liten stund för att plocka hallon. Det var mysigt. Vilja fick smaka hallon för första gången bland hallonriset (mosat mellan mina fingertoppar). Hon grimaserade lite, men ville smaka mer, så det måste ändå vara ett gott betyg. Nu har jag suttit och rensat ut, fina bär och lite sämre bär. De sämre får Henrik koka sylt på (jag är inte så mycket för sylt), de finare sparar vi i frysen och äter som de är eller hittar på något annat gott. Nu ska jag gå och sova. Sov sött till alla er fina läsare.

4 kommentarer:

 1. å vad gott de är med hallon, jag har också plockat, dock bara 2 liten men jag gjorde som du; sparade de stora fina (frös in de styckevis) och gjorde sylt på resten. Det var kul att ses i tisdags. Hoppas det blev nåt bra kort på oss. Mejla gärna till linamaria80@hotmail.se
  Nu sticker vi på semster, ha de gott. Kram

  SvaraRadera
 2. Å vad gott med färska hallon! Ett tips är kesella vanilj! Som mellis, efterrätt mm

  SvaraRadera
 3. Smaskigt med hallon!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 4. Vilka lyx!
  Våra grannar har dignande hallonbuskar som de inte verkar bry sig om. Jag kan inte med och gå upp i deras trädgård att plocka med som tur är hänger måna grenar ner i vår dito och då borde de ju vara våra, eller hur ;)
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.