tisdag 14 september 2010

Hudoljor vid graviditet.

Jag har tänkt att jag ska pröva någon olja att smörja in kroppen med för att undvika bristningar, om nu en olja verkligen kan fungera. Har läst mycket om Havandeskapsoljan från Weleda och det känns som att det blir den som först trillar hem hos mig. De verkar även ha många andra intressanta produkter som kan användas till barnet samt vid amning.
Har Du prövat någon produkt från Weleda?
Eller har Du något annat bra tips?

6 kommentarer:

  1. Jag körde med olivolja, kanske inte så härlig doft, men inga bristningar på magen efter två graviditeter, tyvärr glömde jag smörja lår och byst, glöm inte det! :)
    kram

    SvaraRadera
  2. Veronica: Ja, den är faktiskt riktigt bra. Natusans barnolja har jag alltid använt lite då och då :)

    Jessica: Olivolja hade jag nog inte kommit på själv, men när du säger det, så vet jag att en bekant använder det mot riktigt torr hy och hon säger att det är det som hjälper. I morse efter duschen smordes både mage, rumpa, lår och byst in med olja ;)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Apotekets Oliva kroppssmör var en perfekt kombination till barnoljan :)

    SvaraRadera
  4. På bodyshop finns ett speciellt kroppssmör i stick-form eller i den traditionella förpackningen som är speciellt till för mamma-magar, cocoa butter. Funkade för mig som trots enorm mage inte fick några bristningar. Nackdelen eller fördelen beroende på hur man ser det är att man går runt och luktar choklad ;)men man får jättemjuk hud och jag rekommenderar den starkt!
    Kram kram

    SvaraRadera
  5. Mycket handlar nog om din egna kropp. Klart de som smörjt sig med olja och inte fått bristningar kan hävda att det berodde på oljan - jag är dock tveksam...

    Men OM du promt måste skulle jag nog oxå köra olivolja eller Weleda.

    Jag läste inte en rad om graviditet, hade inte en enda produkt, brydde mig inte det minsta om vad jag åt, drack vin då och då och käkade sushi.
    Gick upp 6 kg, åkte 1 mil på skidor dagen innan och en heldag på telisar i Vemdalen helgen före förlossningen. Mådde super, har inga bristningar eller andra fel.

    Tror det enda du kan vara säker på är att du måste köra knipövningar sedan. Det är ingen mening att fundera så mycket och tänka ut saker innan. Det blir som det blir för just dig. Det kan ingen människa i världen veta. Känn vad som känns bäst, skit i resten. Lyssna bara på ditt inre och NJUUUUUUT

    =)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.