onsdag 26 juni 2013

funderar på att inte tåla mjöl?

Sitter här och funderar över det här vetemjölet, hur mycket vetemjöl kan man egentligen få i sig. Jo en hel del kan jag få i mig och så står jag där med ballongmage och är inte mätt heller för den delen. Så jag funderar på att blir glutenintolerant, så att någon kan tvinga mig att inte äta vetemjöl. Men så kommer jag på att det är himmelskt gott med nybakta baguetter med smör på och nybakta bullar, så jag vill nog inte bli glutenintolerant längre, kanske bara kontrollera intaget lite bättre. Så därför gick jag igenom kökshyllorna och det blev pannkakor på kokosmjöl. Kokos, säger lilla fröken. Jaha tänker jag. Här överkonsumerar jag även kokos. Vart finns det där lagom av allt hos mig tro? Behöver jag nämna att det även var kokosgrädde till och hallon…
5 ägg, 2,5 dl gräddmjölk, 1/2 dl kokosmjöl, lite vaniljpulver, lite flingsalt och mycket smör att steka. Tillsätt gärna någon sked fiberhusk så håller de ihop bättre.

4 kommentarer:

 1. Men det är ganska skönt att inte alltid vara så där duktigt lagom...

  SvaraRadera
 2. Mmm, det där såg smaskigt ut :)

  SvaraRadera
 3. Jag minns inte när jag hade vetemjöl hemma senast, det är ett bra tag sedan nu. Med tanke på det dignande utbudet av spännande substitut som idag finns på butikshyllorna, "behövs" inte det klassiska vetemjölet längre. Jag har inte medvetet uteslutit det, det har liksom bara blivit så. Dock äter jag gärna en bulle då och då eller nybakat bröd när tillfälle ges. Jag märker dock direkt hur min mage reagerar på samma sätt som du skriver ovan. Tror att det handlar om ovana. Det är fascinerande hur snabbt kroppen anpassar sig.
  Kokosmjöl och kokos i alla dess former är förövrigt en favorit även hos undertecknad ;)
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.