onsdag 6 mars 2013

mina mårbacka-barn.

Solen strålar här i dag, men det blåser också riktigt starka vindar. Ändå är det ljuvligt att känna att solen värmer. Lilla fröken sover fortfarande, hon gjorde morgon tidigt och la sig för att vila lunch senare än vanligt. När hon vaknar blir det lite mellanmål med nybakt bröd. 
Har klippt ner alla pelargoner som har varit på vintervila hos min momma och de har börjat växa på sig riktigt bra på bara några veckor. Till helgen borde jag sätta om dem. Har tagit sticklingar på de flesta och på den nedersta bilden har jag satt mårbacka-sticklingar direkt i jord. Tycker att det fungerar lika bra som att sätta dem i vatten. Har en hel hög som står i vatten, men det är bara för att jag inte orkade plantera dem i jord på en gång.

9 kommentarer:

 1. Härligt att plocka fram pelargonerna igen! Mina är på vintervila hos min far, kanske dax att plocka hem dem igen nu:)

  SvaraRadera
 2. Åhh, kul att det lyckas! Jag vilade nog mina lite för varmt i vinter. Nu har jag börjat driva på dem och satt dem i ny jord men det är inte alla som vill samarbeta.. Några är kruttorra, vet inte ens varför jag bemödade mig med att planera om dem. Kanske mormor ska starta "pelargonhotel" á la surdegsinspiration :). Kramar mirja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kastat några också som inte alls hade tagit sig så bra :) Du får gärna några mårbacka av mig om sticklingar tar sig? Kramar från mig

   Radera
 3. Vilka fina små bebisar du har där i fönstret. Jag har ju en på vintervila under trappen som jag helt glömt bort, kanske dags att väcka liv i den =)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag, då börjar de blomma fint lagom till att sommaren börjar :) Kramar

   Radera
 4. Vad mysigt! Önskar jag hade intresse och plats. Jag tittar på dina så länge.
  Hoppas ni får en fin helg.
  Stor kram

  SvaraRadera
 5. Tänk att de om några månader står i full blom, underbart! Tyvärr klarade ingen av mina pelargoner sig, så i år får det bli nyköp.

  Hoppas ni haft en härlig helg!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 6. Vad vårigt att plocka fram pelagonerna igen! Så smart att du sätter dina sticklingar direkt i jorden och inte låter de stå i vatten först, det ska jag testa nästa gång! Hoppas ni får en bra start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.