söndag 24 februari 2013

grönkålsmajo.

Den här laxen som vi tillagade i går var så god så ni bara måste testa den. Tillsätt lite mer vitvinsvinäger än vad som står i receptet så blir den super.


En klassisk efterrätt som alltid fungerar och inspirerad av Moberg gjorde jag egna maränger och sedan egen kolasås. Till ca 60 små maränger vispar man 2 äggvitor hårt och tillsätter sedan 1 1/4 dl strösocker lite i taget. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i 100 grader i ca 1 timme. Egen kolasås gör du enkelt genom att koka ihop 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 dl sirap och 1 1/2 dl grädde. Låt den inte koka för länge, då stelnar den för mycket när den kallnar. Övrigt i en marängsviss har jag banan, vaniljglass och grädde.

1 kommentar:

  1. Åh så gott!
    sv: Åh, verkligen tack hjärtat! Blir så innerligt glad.
    Hoppas att du vill följa fotobloggen & fortsätta att kommentera!
    Kramar. ♥

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.