måndag 15 oktober 2012

en-unge-som-tycker-om-korv-och-pasta

Lugnet har lagt sig i huset. Middagen är klar inför i morgon, efterrätten likaså. Om jag nu kan låta bli den, för jag vill smaka den bums (omedelbart). För i morgon kommer farmor och farfar hit och äter och det blir lite extra festligt en tisdag. Det tycker vi om.

Vi lekte efter middagen och mitt hjärta blir alldeles lycklig av att få leka med lilla fröken och bara se på henne och det är något speciellt när de börjar kunna visa vad man ska leka och man kan kommunicera. Klockan blev alldeles för mycket innan hon kom i säng, men de här timmarna är så mycket värda.

För er som följer mig, så vet ni att jag inte är så mycket för färdigmat, helst inte halvfabrikat heller. I dag blev det Korv Stroganoff här hemma och Vilja som inte har ätit så mycket middag på slutet åt flera portioner och den där ungen-som-älskar-korv-och-pasta verkar ha smugit sig in här utan min tillåtelse. Nåja, som mamma och som egen individ kan man väl inte alltid få som man vill.

Det var förresten premiär för Salong Sandra i går, lilla fröken fick en kortare lugg, då hon vägrar snoddar och hårspännen. Om hon nu kunde bli sötare, så blev hon riktigt sockersöt, tycker ni inte?

9 kommentarer:

 1. Så fin hon är din lilla skatt! Visst är det underbart att för en stund glömma tid och rum och bara vara med sitt barn. Ögonen lyser på både liten & stor när man leker tillsammans!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vår lilla ögonsten :) Ja, det känns värdefullt att ha de där stunderna man verkligen bara har fokus på varandra, speciellt nu i nya vardags-rutiner :) Kram

   Radera
 2. Hon är verkligen bedårande söt er lilla tös!
  Nyfiken på dagens efterrätt också - får vi möjligen en liten sneakpeak med tillhörande recept^^?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Åh absolut, har inte hunnit med att fotografera eller lägga ut receptet på efterrätten, men du kan hitta det hos Ellinor (kommentaren ovan). Mandel- och hallonkaka, som man gör på kikärtor och kokt potatis! Supergod!
   Kram

   Radera
 3. Hihi... men det är gott med korvstroganoff ju, hihi ;) Men förstår vad du menar... Men man får fuska nån gång ibland då :)

  sv: Ja, den tavlan har jag också gjort :) Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är gott och tycker man kan äta det, bara det inte är varje dag :)

   Radera
 4. haha så har jag också tänk innan jag blev mamma " mitt barn ska då äta allt, för hur svårt kan det vara", olivia äter mest pasta, ris och majs. Kyckling vägrara hon helt att äta, lax ibland och oftast vit fisk! så ja, det är visst inte så lätt som jag trodde!
  sötaste vilja, så fin hon blev i lugg! kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och inte tror jag att de kommer att bli mindre kräsna :)
   Det blev fint med luggen och så skönt att hon inte behöver ha håret i ögonen. Kram

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.