onsdag 24 oktober 2012

en skål med apelsinklyftor.

I morse kokade jag risgrynsgröt på vedspisen som vi åt till lunch. Till efterrätt mumsade vi på en skål med apelsinklyftor. Kändes lagomt passande med 2 månader kvar till julafton. Hemligheten bakom en riktigt god risgrynsgröt tycker jag är att den får svälla med en bit hel kanel, riktigt fet mjölk och en stor klick riktigt smör den är färdig.

Vilja älskar att suga på klyftorna och favorit är nog clementiner som hon nu skalar själv och delar på. Lika så ägg är gott eftersom hon nu "kan själv". Gosigaste Vilja.

7 kommentarer:

  1. Ja, får hoppas den är lika fin i verkligheten också! :)

    Gott med gröt! Clementiner är en favorit här hemma med. Kanske påverkar att jag åt mängder under graviditeten, haha.

    SvaraRadera
  2. Risgrynsgröt är fantastiskt gott! Det kan vi äta när som helst på året!
    Clementiner & apelsiner går åt i mängder hemma hos oss.

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kan också äta det året runt och jag är även svag för gräddig ris à la Malta :)
      Kram

      Radera
  3. Min farmor har ett fint knep som hon alltid använt för att få gröten att koka på så låg värme som möjligt, nämligen att lägga kopparmynt emellan plattan och kastrullen :)
    Ett knep som hon lärde sig att tidigare generationer.

    Finns inget godare än farmors gröt, så gott!

    SvaraRadera
  4. Hemkokt risgrynsgröt gillar vi här, det kokar jag höst vinter och vår. Och alla mina ungar älskar det:). Mysigt att ha en vedspis att koka den på.

    SvaraRadera
  5. Jaa åhh vad gott det är med apelsiner egentligen! Måste köpa!!!

    SvaraRadera
  6. Oh, så gott! Själv har jag varit sjukt sugen på pepparkakor i flera veckor men sagt åt mig själv att jag får vänta till början på november i alla fall...Igår köpte jag dock en burk MEN jag har INTE öppnat den än ;) Får se om jag kan hålla mig :)
    Nu blev jag dessutom sugen på risgrynsgröt!
    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.