måndag 24 september 2012

Första riktiga dagen.

Strax efter klockan 15 hämtade jag hem lilla nyponrosen och vi hade klarat av den första riktiga dagen på förskola. Timmarna känns rätt långa då det ännu inte känns riktigt bekvämt för varken mor eller dotter. Lämningen på morgonen kommer Henrik oftast att göra, då jag hämtar. Och jag är nog inte ännu så redo att jag skulle kunna hålla tårarna borta. När jag hämtade, så gosade hon in sig i famnen och nästan grät av lättnad och då får jag bita mig i läppen för att hålla tårarna tillbaka. Tänk om vi ändå hade kunnat leka lika mycket tillsammans ett halvår till.

Tog en cykeltur med Teja, då jag fortfarande är snuvig och löparskorna får vänta.

Hur har ni det hos er såhär i början på veckan?

Förra veckan var vi förbi en kyrkoruin som ligger så fint vid vattnet på väg hem till oss. Vilja tyckte att det var spännande att springa runt i den, klättra och testa alla in- och utgångar.

16 kommentarer:

 1. Men då löser ni det ju bra då, att Henrik lämnar och du hämtar, det känns ju bättre för dig då att hämta om du är känslig för att lämna. För han kanske klarar det bättre då

  SÅ fina bilder
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tycker nog också att det lite jobbigt, men kan hålla masken bättre ;) Kramar

   Radera
 2. Här är det regn, regn, regn...dag som natt. Tänk om man ändå kunde varit med Ivar och hoppat i vattenpölarna :-)

  Har inte smakat slånbärsdricka själv, men det ska vara jättegott säger de som vet. Dock behöver bären antingen frysas ett par dagar eller plockas efter första frosten (risk att fåglarna hinner äta upp dem då...) för att garvsyran ska försvinna.

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror minsann att vi har fått erat regn hit nu ;) Ja, hoppar man i pölarna kan man verkligen njuta av alla väder :)
   Ah, just det. Det är sådant i. Hoppas att det smakar :)

   Kramar

   Radera
 3. Hoppas det gick bra för lilla Vilja idag. Det känns ju som om man ska gå sönder när de är ledsna. Fast oftast brukar det gå bra efter ett tag, men det är inte alltid lätt att tänka så. För visst är det en stor omställning både för barnet och föräldrarna när de börjar förskolan. Skönt att få vara den som hämtar, få se lyckan i ögonen och få den där jätte goa kramen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag hade det faktiskt gått riktigt bra att lämna henne och det lättade mitt hjärta lite :) Ja, det är speciellt att få hämta :)

   Radera
 4. Vilken perfekt plats att springa runt och utforska för henne! Här är det regn och rusk och man dras sig lite för att gå ut, men men man vänjer sig ju så längre hösten går!
  Inte lätt när man ser sin lilla vara ledsen, gör ju så ont i en. Hoppas det går lättare och lättare för er! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon tyckte det var ett konstigt hus. Av sten och utan tak dessutom :) Kram

   Radera
 5. Vad mysigt med en liten kramstund vid hämtningen. Kommer att vara jobbigt ett litet tag innan ni hittar era rutiner. Ni får ha lite extra mycket kvällsgos så ni tar igen den tiden ni varit från varandra.
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att du har rätt i det och det har ju blivit lite hit och dit första månaden eftersom vi varit sjuka. Kramar

   Radera
 6. Åh, jag har ångest redan nu inför januari då det är dags för förskola för Molly. Huh.. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ha inte det. Njut av tiden! :)

   Radera
 7. Det jobbiga kommer att lätta lite snart, det lovar jag ! Jag lämnar Alva och hon SKUTTAR verkligen in, strålande glad och vinkar till mig i fönstret. När jag hämtar vill hon inte ens följa med mig hem ;) hoppas att det känns bättre för er båda två snart <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tror att du har helt rätt i det. Härligt att höra att det går så bra för Alva, hon är en sådan sötnos <3 Kramar

   Radera
 8. Min vecka börjar först idag då jag varit på resande fot fram tills igår. Hade det underbart i Berlin och är nu fylld av energi inför de kvarstående arbetsdagarna.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att du hade kommit hem, du verkar ha haft det bra och det såg så fint ut. Önskar dig en fin helg. Kramar

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.