måndag 3 september 2012

Första dagen på förskola.

Frågade Vilja i morse om hon ville ha med sig någon nalle eller något till förskolan. Hon satt i mitt knä och funderade en stund och så säger hon:


- Teja.

Finaste gullunge tänkte jag. Ja, tänk om hon ändå fick ta med sig hunden till förskolan, det skulle verkligen vara en trygghet där. Som ni ser tog hon med en nalle. I normala fall har hon inget speciellt som hon vill ha förutom napp och varken napp eller nalle har varit med i dag, förutom vid sovstunden.

Vi är numera föräldrar till ett förskolebarn. Det känns, annorlunda. Det har fungerat väldigt bra i dag. Hon tar för sig bra och visst kommer hon och leker med oss, men hon roar sig mycket själv. Hon var sitt vanliga Vilja och det var som att hon i morse visste att det var något spännande på gång. Hon var så sprallig och glad när vi gick från parkeringen. Det ända jag gruvar mig för är torsdagen, då hon ska vara där själv i några timmar. Det där med att säga hej då.
Första dagen på förskola.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det har gått väldigt fort och nu är hon verkligen ingen bebis längre :)

   Radera
 2. Svar
  1. Hon var otroligt charmig när hon promenerade där till förskolan :)

   Radera
 3. Fina Vilja! Vilket äventyr!

  Lycka till med inskolningen (och speciellt till föräldrarna) Vilja kommer att älska sin nya vardag :)

  Kram Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det kändes verkligen som ett äventyr när vi gick över parkeringen :) Kram från Sandra

   Radera
 4. Åh.. önskar man kunde vara hemma mycket längre. Januari är det dags för Molly och förskola. Puh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också! Önskar jag kunde jobba endast ett par dagar i veckan :)

   Radera
 5. Ojojoj, förskola, här händer det saker. Min egen jobbstart har gjort att jag inte hunnit kommentera på bloggar på år och dag, men läsa försöker jag göra ändå! Vad skönt att det gick bra första dagen, det känns viktigt tycker jag, att få en bra start liksom. Men du, så jädrans fint att hon tänkte på Teja som ett gosedjur och valde att ha henne med om det hade gått. Det skrattade jag gott åt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har gått fort. Fy. Kan tänka mig att det blir fullt upp när du jobbar heltid nu och resten av tiden vill man gärna göra massa annat :)
   Jag vet! Det var hur sött som helst! Hennes stora gosedjur :)

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.