tisdag 24 juli 2012

Klöv med hand med killingarna.

Allra först vill jag skicka en bukett med vackra sommarblommor och många kramar till Sofie med familj, som har fått världens sötaste lillebror. En av få bloggerskor som jag har träffat i verkligheten och som är en mycket fin människa.

Riktiga semesterdagar har vi haft och i går när vädret visade sig från den regniga sidan besökte vi inomhusbadet här i stan och jag tror att vi åkte kana nästan två timmar, det är den stora favoriten på badet här. Mysigt var det. På eftermiddagen hade Viljas kusiner anlänt till stan och vi åt middag tillsammans på farmor och farfars sommarparadis.

I dag har vi varit på Åsbergets gårdsmejeri på killingvandring. Det var väldigt mysigt och något jag kan rekommendera för både stora och små. Vandringen tar ca 1,5-2 timmar med fikapaus och man går totalt 1,5 km på grusväg och skogsstig. Vi fick vara med när de släppte ut 28 killingar ur hagen som sedan promenerade med oss och de var verkligen överallt och de är väldigt sociala. Vilja som är van en stor hund var inte alls brydd över att ha en flock killingar runt sig. Vid fikat ville de gärna provsmaka och sitta på en. Otroligt annorlunda, men väldigt mysigt. Här kommer ett litet plock av bilder från dagen.
Hur har ni det hos er?
 Matpaus i diket.
 Vilja (med vit hatt) tyckte att man kunde sitta med dem.
 
 Tittut!
 Hand i hand med pappa.
 Kusin Alice matar en av killingarna med gräs.
 
 
Bröder med döttrar. Här hade de lyckan att få sällskap av endast en killing. Visst ser det ut som att den har spanat in Viljas mat bra?
Vilar gott mot Rikards rygg.
Alice & Vilja.
Söta Signe tränade på att gå och tog bra hand om blommorna.
En osttallrik är nästan ett måste när man är på ett gårdsmejeri.
Husbocken.

6 kommentarer:

  1. Ett jätte stort tack för de fina grattishälsningarna för vår lille son!! Åh tack detsamma, brukar tänka på hur skoj det var att ses i verkligheten den där blåsiga dagen uppe i Åre!
    Vad mysigt det ser ut att hänga runt med ett gäng killingar, så otroligt sociala verkade vara! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Åre bjöd inte på sin bästa sida vädermässigt den dagen direkt :) Hoppas att ni njuter av er nya sötnos. Krama om Olivia från oss också.

      Radera
  2. Men så härligt det ser ut! Om ett par veckor ska vi till Jämtland (Östersund och Gåsböle) och jag blir än mer laddad av att titta in här!! Gud så fint! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen supermysigt där och vädret var fint :) Vad roligt att ni ska åka norröver. Om du/ni har tid över någon dag så vore det roligt att ses över en fika, utflykt eller picknick. Kram

      Radera
  3. Men ååh vad mysigt det låter att få mysa med små killingar, det skulle nog både jag och Alva älska :) Synd att det inte finns något liknande här där vi bor, men en fårhage finns inom lagomt avstånd iallafall, alltid något! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mysigt att få den närheten till djuren och speciellt när Vilja älskar djur. Får är också väldigt söta, har tänkt göra en cykelutflykt och titta på lamm någon dag. Små ulltussar :) Kram

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.