fredag 20 juli 2012

Kallrökt regnbåge med krämig dillpotatis.

Lilla damen vilar sent i dag och jag ska snart göra likadant, så att vi har ny energi för kvällens middag. Omgång två av rädisor har vi sått i dag och även en rad extra med sallad.

En fin sommardag är det gott att äta kallrökt regnbåde med krämig dillpotatis och en sallad med rädisor och sockerärtor. I veckan kokade jag både rädisorna och ärtorna, men nästa gång får de vara som de är. Krispiga och goda!

Krämig dillpotatis

1 kg potatis
2 dl créme fraiche
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 knippa dill

Tvätta potatisen och dela dem om de är stora. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokspadet. Koka upp vattnet och vispa ner créme fraiche. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm nymalen svartpeppar. Hacka dillen och vänd ner tillsammans med potatisen.
120716

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar och ha en fin dag.