fredag 1 juni 2012

Färgglad bönsallad.

Här kommer ännu ett tips som passar till sommaren. Antingen bara som det är, till buffé eller till grillat. Nu var det inte jag som tillagade det här receptet, utan min sambo fick det i sin hand av mig och han lagade det. Det var riktigt festligt. Han gjorde allt på samma dag, så det behöver inte förberedas. Ni är säkert några som undrar om Vilja äter all mat som vi äter och det gör hon. Det har alltid varit väldigt tacksamt att laga mat till henne, då hon äter det mesta. Men de gånger hon har suttit och kladdat med maten och vägrar äta, så behöver hon helt enkelt inte. Ställer mig inte gör någon annan mat till henne och vill gärna bjuda in henne till många olika smaker, då vi förhoppningsvis slipper att hon ber om korv och makaroner till middag (som hon för övrigt inte äter). Goda matvanor är något som vi ofta har med oss från väldigt liten. Det finns ibland väldigt lite tid för att laga mat, men det finns många snabba, enkla, goda och nyttiga maträtter som du gör på väldigt kort tid. Det handlar bara om att välja att skapa den rutinen. Receptet är för 10 personer.

Färgglad bönsallad

2 burkar stora vita bönor
1 burk kidneybönor
500 gram körsbärstomater
125 gram salladslök
1 dl hackad persilja
Salt och svartpeppar
Rödlöksskivor och persilja till garnering

Dressing
2 rödlökar
3 msk socker
¾ dl vit balsamvinäger
1 ½ dl olivolja

Dag 1:
Skala och halvera löken och skiva den fint. Lägg i en plastpåse tillsammans med socker och knyt ihop. Massera påsen tills löken börjar släppa vätska. Lägg i en skål. Blanda i vinägern. Rör ner oljan i omgångar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med sköljda och avrunna bönor. Ställ i kylen.
Dela tomaterna. Strimla salladslöken. Förvara var för sig i kylskåpet.

Vid servering:
Blanda bönor, tomater, salladslök och persilja. Lägg upp i en skål och garnera ec med lök och persilja.

2 kommentarer:

  1. Så gott med bönsallad, visst är det härligt när sommaren kommer och man bara kan slänga ihop en sallad!

    Tack för att du delade mig dig av sömntankar hos mig, det blev en ganska lång tråd!

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen som de säger, att man äter med ögonen, salladen ser underbar ut =) KRAM

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.