tisdag 1 maj 2012

Valborgsmässoafton.

Trevlig första maj vill jag önska er alla och hoppas att ni hade en fin valborgsmässoafton. Vi grillade här hemma tillsammans med Viljas farmor och farfar, mormor, gammelmormor och Tobbe. Vädret gjorde att vi åt inne, men det var så mysigt ändå. Vilja var helt till sig av besöket. Viljas mormor och Tobbe stannade kvar och följde med oss till samlingshuset här på byn där det var tårtkalas och vårsånger. Det var fullsatt och massor av tårta, 18 olika tårtor tror jag att det var och jag lyckades äta från fyra. Så gott. Vilja som hade läggdags långt innan tyckte att det var spännande och speciellt sångerna, sista låten började hon applådera innan alla andra. Sötnos. När vi promenerade till majbrasan somnade hon gott i vagnen. Det var en fin majbrasa, där vårsångerna fortsatte i mörkret och i skenet från lågorna från elden.
Tidigt i morse vaknade vi av att Vilja satt upp i sin säng och kräktes. Tror inte att det är magsjukan som är tillbaka, utan att hon i går åt väldigt mycket från att knappt ha ätit. Sedan åt hon grillat kött till middag och det är nog inte det bästa för små magar. Alltid lär man sig något. Hon åt frukost och verkar vara pigg. Ser ut att bli rätt fint väder i dag, så ska snart gå ut och ordna till vid trädgårdslandet där de ska komma och plöja någon dag.
När vi träffade Ida och Oliver senast så fick Vilja ett underbart smycke av Oliver. De hade även graverat in Oliver & Vilja och jag fick tårar i ögonen. Finaste Ida och Oliver, kom snart och hälsa på oss.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att ni har haft en fin valborg ! och jag håller tummarna för att det inte är magsjuka som hittat tillbaka till Vilja !!! kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin valborg ni verkar ha haft! Och vad skönt att våren verkar ha kommit ordentligt till er också. Man glömmer liksom bort hur mycket man har saknat värmen och grönskan. Vad roligt för er att ni snart har er första sommar i huset, det är först då som man på riktigt ser fördelarna med det tycker jag. Kram till er och hoppas att ni håller er friska!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.