måndag 7 maj 2012

Smultronställe.

Den här helgen har verkligen rusat i väg. I går var vi på badhuset och det var så roligt. Valde att lämna kameran och ibland kan jag tycka att det är synd att ni inte fick se den söta lilla fröken Vilja som stolt spatserade runt i omklädningsrummet med sin nya baddräkt, med volanger på. Hon njöt av all uppmärksamhet. Och sedan har vi vår lilla groda. Som åkte rutschkana med mamma och pappas hjälp, om och om igen. Som kastade sig ner i vattnet från madrassen med skräckblandad förtjusning. Sprang fram och tillbaka i vattnet för att hitta det som var mest intressant. Det var en trött tjej jag tog med mig till omklädningsrummet, men som tyckte att det var mysigt att få duscha och göra sig klar efter badet. Nog tycker hon att hon är en tjej, när hon försöker sätta på sig mammas hårnålar. Det var en mycket nöjd flicka som lämnade badhuset med två mycket stolta och nöjda föräldrar.

När Vilja somnade för kvällen, somnade även jag. Och i dag fick vi ett spontant besök av Ingeborg och hennes söta flicka Hedda, som är född i oktober -11. Det var så trevligt, de åt lunch med oss och Vilja uppskattade Heddas sällskap. Sedan följde jag dem nästan ända hem på en skön promenad i solen. Det var mysigt att få hålla i en så ”liten” bebis och det känns som att det var evigheter sedan, man glömmer fort, för fort. Vi ser framemot att ses igen redan i veckan.

I kväll kom Viljas farfar hit med kort varsel och hjälpte oss. Så snällt och vi är otroligt tacksamma. Jag som hade planerat en löptur tog då med mig både hund och Vilja ut i kvällssolen, vi tänkte inspektera en ny skogsstig, men kom bara en bit då det låg vindfäll över stigen. Men bara det var så vackert, så nästa gång ska jag springa den rundan. Det sägs vara den vackraste på ön. För några dagar sedan testade jag ett av motionsspåren, fin och torr stig. Om några veckor är det en tävling på ön bredvid och jag tänker vara med. Och jag njuter av att ha flyttat in i löparskorna igen.

Nu har det varit bakning på agendan och planering av ny kokvrå, det ska ni få veta mer om senare. Ha en fin start på veckan vänner.
 
 Ett nytt smultronställe.
 Ser ni tranan...
...oj, så fina de var i kväll när de söndagspromenerade i solen på ängen.

8 kommentarer:

  1. Vad roligt att kunna ägna en dag i badhuset. Vatten är så kul, tyvärr har våra grabbar inte hunnit med det än. Men de älskar verkligen vatten så vi ser fram emot denna sommar.
    /Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att de gillar vatten, Vilja var faktiskt skeptisk ett tag när hon var mindre och jag tänkte: herregud, ska hon vara rädd för vatten, men det gick över :) Ni har säkert många fina badplatser i närheten av er. Vi var på semester i Vimmerby och Västervik ett par gånger när vi var små. Det var idylliskt, så jag har en tanke på att vi ska åka ner något.

      Radera
  2. Oj, va fint det är hos er alltså! Och kul med badhuset :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vatten och skog gör mycket för det vackra :)

      Radera
  3. Ser fram emot att höra om er nya kokvrå!!! Som en av mina klienter (Vilken inte riktigt förstått begreppet) sa: "jag trivs bra i min etta med k-k vrå" ;). Kramar Mirja

    SvaraRadera
    Svar
    1. *skrattar* Vilken trevlig liten vrå ;) Klart att du ska få höra, vi vet nog ganska bra hur det ska bli nu :) Kom och ät middag någon kväll efter jobbet eller så kommer vi till er :) Kramar

      Radera
  4. Vad roligt med bad! Jag längtar till att ta med Elsa på sådana upptåg. Längtar efter sommar. Och fantasiska bilder. Ni har så fint. Hoppas att ni också får en bra start på veckan. Kram

    SvaraRadera
  5. Jag längtar också efter sommaren. Galet mycket faktiskt. Fin tisdag till er. Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.