söndag 1 april 2012

Tussilago

Ser på bilderna från i går, då solen lyste på oss till och från, andra färjan på ön som gled fram i isrännan med fjället så vackert i bakgrunden, den där färjan som öppnade nästan 20 dagar tidigare än föregående år. Årets första tussilago som lyste så vackert gul mot mig i vägkanten, som letat sig fram bland torkat gräs och lera. De var många och de här gula små blommorna är egentligen ingen fin blomma, men de värmer så gott när man promenerar och ser dem överallt. Att kunna ta en promenad på klippor och stenar för att vattennivån i sjön fortfarande är låg. Det är sådant som är så härligt och ibland önskar jag att man kunde spara känslan i bilderna. För i dag har det legat snö på marken hela dagen och i omgångar har det snöat och jag har varit väldigt trött och sovit många timmar. Tog och planterade sallad i två bunkar, så att vi har i väntan på att få äta från landet, plocksallat och baby leaf. I morgon går vi in i påskveckan och den brukar bjuda på sol, färgglada fjädrar, vackra påskägg, skidåkning och god mat. Fin söndagkväll till er vänner.
 
 
 Ljudet av vatten som rinner från vägtunnor.
 
 
En riktig livsnjutare. Som flyttar sin sovplats dit solen värmer som bäst i huset eller utomhus.

4 kommentarer:

 1. Oj, våren ser verkligen ut att ha kommit till er! I Arvidsjaur ligger snötäcket kvar och i morse var det -14... Men det är bra att vi får ha kvar snön över Påsk, det är som det ska vara :)

  SvaraRadera
 2. De där första små vårtecknen är verkligen de allra finaste - de gör en så glad!
  Hoppas du får en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 3. åh tussilago :D vilket vårtecken minsann !! kraam

  SvaraRadera
 4. ja tussilago är ju inte direkt någon vacker blomma, om den skulle blommat mitt i sommaren skulle man nog knappt inte lagt märke till den. Men oj, så glad man blir nu när man ser den! ett sådant härligt vårtecken! Jag har faktiskt ingen aning om när tomaterna börjar komma på tomatplantorna, eftersom jag var så skeptiskt till att det ens skulle komma några plantor så har jag inte läst på ett smack! Men ska nog ta och kolla upp det nu, blev ju lite nyfiken nu! Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.