torsdag 12 april 2012

Lek med kottar i vårsolen.

Det blev verkligen en riktig vårdag här. Solen värmde så härligt att jag bytte vantar på Vilja till ett par tunnare och lät henne endast ha fleecetröja och vindbyxor. Vi tillbringade några härliga timmar utomhus.
 
 Grundmålade hyllorna som ska upp i köket. Vilja tyckte att det var så intressant, så hon visade att hon minsann kan gå med skor och klättra upp på bänken med alla kläder.
Vi lekte med kottar. De fick ben av mig för att föreställa kor, men Vilja tyckte att de skulle bäras omkring på i stället.
 
Det kändes lite tråkigt att ta bort påskriset vi hade ute. Speciellt då det fortfarande är minusgrader en del dagar och blommorna får vänta lite på att flytta ut.
Syrenhäcken utanför har fått knoppar och det ska bli spännande att se vad det är för sort.
I häcken kan man hitta de här växande lite överallt och vi går och tittar till dem varje dag för att få se de blomma.
Innan vi gick ut åt vi ett stadigt mellanmål i form av en smoothie. Här har vi blandat turkisk yoghurt, kiwi, äpple och banan. Det är riktigt mums för både stora och små magar. Vilja smaskar gott på det här. Vi äter oftast frukten som den är, men tycker att det här är en rolig variation på mellanmålet.

3 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig dag ni ser ut att ha haft! Jättefina bilder! Smoothie är såå gott och jag gör min på liknande sätt, fast oftast har jag i frysta hallon eller jordgubbar och banan. Mums! Kram!

  SvaraRadera
 2. oh tackar. :) Ja jag är jätte stolt trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gjorde. Grejen varför vi beslöt att sluta just nu var för att hon bet sönder sina tuttar, två stycken dagarna efter varandra och då känns det inte alls nå kul. Är livrädd att hon skulle få plast i halsen och kvävas. Så hon fick skriva ett brev till påskharen. :)

  Hoppas ni har en kanon dag och vad duktig Vilja är på att gå. Längtar till Alva börjar gå lite mer, hon tog sina första steg tidigt vid 10 månader men sen har hon varit jätte feg och inte vågat något mer så vi får väll se, det borde lossna snart :) Kramar

  SvaraRadera
 3. Påsken är nästan för kort för att det ska bli något av det allas men det är mysigt med fjädrar, och fint! Jag älskar smoothie och visst är det ett perfekt mellanmål för både stora och små?

  SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.