måndag 23 april 2012

Den där cykelturen.

I morse var en sådan där vårmorgon som man vill vara ute i flera timmar och som sitter extra bra efter en natt med dålig sömn. Så jag tog och cyklade hela vägen in till stan, lät kollektivtrafiken åka utan mig och fick i stället njuta av morgonsol, fågelkvitter och tussilago i vägkanten. Beroende på vilken tid på dygnet man åker kollektivt, så tar det oftast 1 timme i från att jag kliver utanför dörren. Det tog 1 timme och 15 minuter för mig att cykla från vår dörr till att jag låste cykeln utanför arbetet. Alltså finns det ingen anledning att inte cykla hela vägen. Samtidigt sitter jag nu i en varm buss på väg hem och ser regnet ösa ner utanför, glad över att min cykel fick åka bil hem i dag och jag kan sitta här och filosofera en stund. Vid gamla kyrkan i stan hittade jag massor av blommande krokusar som var väldigt vackra med regndroppar på. Hann fånga dem med telefonen med en risk att missa bussen. Det är jag det. Hur tar Ni er till arbetet på morgonen när våren kommer?

10 kommentarer:

 1. Låter som en härlig cykeltur. Är det bara skönt väder är det härligt att cykla, men i regn och rusk är det nog bättre med bil eller buss =)
  För min del blir det bil nästan varje dag fast jag har rätt så nära till jobbet. Men med barn som ska skjutsas och hämtas på tre olika skolor, träningar på alla möjliga tider och ställen samt möten utspridda lite här och var i stan så är det helt enkelt smidigast att ta bilen. Men nu när det bli sommar promenerar jag gärna hem från jobbet så får maken ta bilen.
  Hoppas du får bra cykelväder resten av veckan!
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om att det är som skönast när det är bra väder, speciellt om man inte vill se ut som en blöt katt när man kommer till jobbet ;) Kram

   Radera
 2. Åh så härligt det låter :) Vi fick en cykelsits till Alva på hennes ettårsdag, längtar tills vi rustat upp min cykel och kan ta oss en sväng :D Oj vad det ska cyklas sen !

  KRAM och hoppas att vi alla får sova inatt <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fin present, en sådan vill jag också ha och en cykelvagn också, men tycker att det är roligare om man får ha dem nära :) Kramar

   Radera
 3. Hej!

  Vilken härlig blogg :)

  Ha en fin dag! Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och välkommen hit :)

   Var in hos dig, supermysigt.

   Kramar från Sandra

   Radera
 4. Jag åker buss än så länge faktiskt, men då våren kommer på riktigt hit så ska jag börja cykla. Det kan ju vara så skönt med en cykeltur om vädret och humöret är på topp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra och nyttigt med frisk luft :)

   Radera
 5. Det måste vara så härligt att kunna gå eller cykla till jobbet, att börja dagen så måste vara perfekt! Själv har jag 7 mil till jobbet, så tyvärr finns inte cykel med på kartan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 7 mil är kanske lite väl långt att cykla på morgonen (eller på eftermiddagen) :)

   Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.