fredag 20 april 2012

Björkbladsdricka

Påskriset som vi hade inne fick musöron och doftade vår. Så när fjädrarna åkte av, plockade jag av de små bladen. Kokade dem i vatten i 5 minuter, sedan hällde jag i lite socker (hälften socker av mängd vatten) och lite citron. Lät det koka upp igen och lät det stå och dra i över ett dygn. Så hade vi en liten flaska med Björkbladsdricka.

Kommer att göra om det när det är dags för att plocka ute, men då kommer jag att ta lite mindre socker, då jag tycker att smaken av bladen är så god och det behöver inte vara så sött. Så även om jag spädde 1+5 tyckte jag att det var för sött och vill inte ta bort mer smak.
 
 

6 kommentarer:

  1. Det var något nytt för mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick smaka det på en litet café förra sommaren och då var jag tvungen att fråga hur de hade gjort den :)

      Radera
  2. Vad spännande det lät, jag hade ingen aning om att man kunde göra björkbladsdricka!
    Önskar dig en fin helg! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att ni också hade en fin helg. Kramar

      Radera
  3. Oj et visste jag inte ens att man kunde göra. Det lät ju jättespännande! Vad mycket ni har hunnit med på sista tiden, det märks att jag inte alltid har tid att läsa bloggar längre. Men nu är det lördag och jag tar igen lite!

    Ha en skön fortsatt helg!

    Kram Emelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hinner inte heller läsa bloggar så som jag gjorde förut, ibland läser jag inlägg en hel månad efteråt :) Hoppas att ni hade en fin helg. Kram

      Radera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.