lördag 10 mars 2012

Förskola.

Det börjar sakta krypa på mig att det snart är dags att byta den här vardagen mot en annan vardag. En vardag som är ny för oss alla fyra. Det är så många saker som man ska fundera över för att få det att fungera så smidigt som möjligt. Det är det här med dagis, eller förskola som det heter i dag. Om ett halvår är det dags. Exakt när vet vi inte, då flera saker ska stämma in med inskolning, när det passar bäst för mig att gå upp i tid och andra saker. När jag pratade med kooperativet här på ön häromdagen, så fick jag ingen bra känsla. Det är många barn på kö och något i magen sa att vi inte kommer att bli erbjuden någon plats. Än ger jag inte upp hoppet. Det ska vara ett informationsmöte nästa vecka som vi inte kan vara med på, men närmsta månaden hoppas jag att det kommer ett brev om en plats till vår tjej. Redan då började tankarna gå och tiden rinner i väg och vi måste söka annan förskoleplats och frågan är bara vart. När Henrik i går blev erbjuden en utbildning i höst, så blev det så verkligt att nu börjar man planera för det här och även om det är nästan ett halvår bort, så går tiden så fort. Det kändes så konstigt att tänka att, ”det ska fungera bra, Vilja är på förskola då”. Jag tror att Vilja kommer att trivas på förskolan, det jag inte vill är att hon ska vara där måndag till fredag 7-17. Och så får det inte bli och då måste jag fundera hur mycket jag ska börja arbeta igen och hur jag ska lägga upp den tiden. Helst vill jag ha hela den här starten och hösten på förskola klart innan sommaren, så att man sedan bara kan njuta av ledig tid tillsammans. Den här fantastiska föräldraledigheten som vi har här i Sverige. Vi får inte glömma att vi får betalt många dagar för att vara hemma med våra barn och sedan fina förskolor och skolor. Så håll nu tummarna för att vi får en plats här på ön, då kommer det kännas så mycket bättre.

Dela gärna med er om era erfarenheter av att börja på förskola eller dina tankar inför att ditt barn ska börja på förskola.

120301. Tänk att det här lilla charmtrollet snart har blivit så stor så att hon ska börja på förskola.

1 kommentar:

  1. Åh jag förstår att det känns stressande att inte veta. Men det kommer säkert att lösa sig! Stella har ju börjat på förskola och hon trivs som fisken i vattnet. Hon interagerar fint med de andra barnen och avdelningen är liten med 10 barn och två förskollärare. Hon utvecklas massor tack vare förskolan så jag har bara positivt att säga.

    (Om det är möjligt så är det bra om Vilja till en början kan gå kortare dagar eller kanske fyra hela och ledig en. Det är en stor omställning i början och Stella var väldigt trött första veckorna.)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.