onsdag 1 februari 2012

Svamplasagne med tomat och mozzarella

Lagade en mycket god lasagne som föll både mig och Vilja i smaken. En otroligt bra rätt om man vill ha många matlådor eller är en stor familj. Hittade receptet inne hos fina Sofie.

Svamplasagne med tomat och mozzarella

400 gram färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
Smör
1 förpackning krossade tomater chili
1 tsk socker
4 dl créme fraiche
3 förpackningar mozzarella
Salt, peppar och basilika
Färska lasagneplattor

Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Skiva champinjoner och zucchini. Stek allting i lite smör i en stekpanna. Häll på krossade tomaterna och sockret och låta koka ca 10 minuter. Koka upp créme fraiche och tillsätt hälften av mozzarellan, låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Varva tomatsås, lasagneplattor och ostsås i en ugnssäkerform. Avsluta med ett lager av ostsås och den sista mozzarellan, samt basilika. Sätt in den i ugnen 20-25 minuter på 225 grader.


3 kommentarer:

  1. Tack för tipset - låter jättegott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mumsigt! Detta ska testas! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Ja vist var den god!! Och perfekt som sagt när man fick ett gäng portioner över till dagar då man inte orkar laga mat!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.