söndag 6 november 2011

Söndagstrött & sårig rumpa.

Är så trött i dag, sådär fredagstrött som man kan vara en fredag och längta efter helg. Då är det söndag och arbete i morgon. Så jag hoppas på att Vilja bryter det normala och sover i natt, åtminstone till kl 05. Det skulle vi behöva här hemma. Vi har varit nere på stan en stund i dag och Vilja älskade att vara på leksaksavdelning på Åhléns.

Vi hade en tanke på att åka på badhuset med henne i dag, dels för att bada med henne, men då skulle även jag och Henrik kunna turas om att simma. Det blev inte så eftersom Vilja har fått två sår i rumpan, de ser ut som skavsår och jag pratade med sjukvårdsupplysningen angående det och då frågade jag även vad hon tyckte om ett besök på badhuset. Hon tyckte att vi kunde vänta med det. Vi misstänker att Vilja har fler tänder på väg och tydligen så blir deras bajs mer frätande då och vi har lite av bajskalas här hemma på förmiddagarna. Hon tyckte att vi kunde fortsätta smörja med Bepanthen, om inte det fungerar pröva någon annan salva. De kan vara olika bra på olika barn beroende på hur mycket det är som är rött eller sårigt. Vi ska tvätta direkt under vatten eller med olja på bomull. Sedan ska hon självtorka, ingen beröring i onödan. Och att vi skulle lufta rumpan så mycket som möjligt, så vi har haft en nakenfis här hemma hela dagen förutom när hon har sovit. Hon gav tips på att man kan klippa sönder ett lakan och lägga mellan blöjan och huden, så nu har Henrik gjort det, som hon ska få ha i natt. Hon verkar inte vara besvärad av det röda mer än när man ska torka, så nu ska vi göra allt för att det inte ska bli värre. Lill-hjärtat.

Nu ska jag krypa ner på golvet och leka lite. Hoppas att ni har haft en härlig söndag. Här har det varit närmare 10 grader varmt och regnat, känns så konstigt. Inte direkt som november. Bjuder på några bilder på vår lilla prinsessa från i går. Henrik tittade lite på bilder från när han var liten i går och hon blir mer och mer lik honom för varje dag som går.


6 kommentarer:

  1. Aj, låter inget vidare! Hoppas lilltjejen mår bättre snart!

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  2. En riktig sötnos är hon iallafall !!
    Ha en bra start på veckan.
    Kram Helene.

    SvaraRadera
  3. nejmen lilla vilja då, hoppas såren blir bättre. Smart att lägga ett lakan i mellan, ska försöka komma ihåg det om vi råkar ut för något liknande! Håller tummarna att hon sover som en stock inatt så du får lite energi till jobbet imorgon! Kram Sofie

    SvaraRadera
  4. Stackars lilla Vilja! När Morris hade samma problem smörjde vi med Inotyol och vips var det borta. Bästa salvan nånsin, så det är ett hett tips om det inte blir bättre.
    Jättefin blogg!

    SvaraRadera
  5. Vi fick tips från barnavdelningen att smörja med en blandning av Behepanten och Inotyol, det fungerade bra på vår dotter. Inotyolen är väldigt "vätske-avvisande" och hindrar det frätande från att tränga ned i huden. Behepanten är mer förebyggande mot röd rumpa som jag uppfattat det... Hoppas det går över snart!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och ha en fin dag.